Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βατούτιν: «Δύσκολο να δούμε ξανά την ΤΣΣΚΑ σε ευρωπαϊκά γήπεδα»

Βατούτιν: «Δύσκολο να δούμε ξανά την ΤΣΣΚΑ σε ευρωπαϊκά γήπεδα»

ΤΣΣΚΑ Βατούτιν

Όπως έχει γίνει γνωστό, η σεζόν της Ευρωλίγκα θα ολοκληρωθεί χωρίς τη συμμετοχή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Ούνικς Καζάν ως επακόλουθο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν μίλησε στο MatchTV όπου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις:

«Δεδομένης της απίστευτης ρωσοφοβίας στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η ΤΣΣΚΑ Μοσχας μπορεί πλέον να παίζει σε ευρωπαϊκά γήπεδα! Είμαι σίγουρος ότι το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρωλίγκα θα επιτευχθεί μόνο όταν επικρατήσει ξανά η ειρήνη. Σημαίνει όμως αυτό πως η Ρωσία θα λάβει αμέσως το ΟΚ για την επιστροφή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Η πιθανότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Το δεύτερο σενάριο είναι ότι δεν θα μας διώξουν από τη διοργάνωση αλλά θα μπορούμε να παίζουμε σε ουδέτερα γήπεδα. Αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Είναι απαραίτητο αυτό; Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, ο σύλλογός μας έπαιζε σε ουδέτερα γήπεδα εναντίον της Μακάμπι, αλλά αυτό αφορούσε μόνο ένα-δυο παιχνίδια μέσα στην χρονιά. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές ουδέτερες έδρες. Πρέπει να βρούμε πώς θα φτάσουμε σε αυτές.

Σχεδόν όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Ευρώπη είναι αδύνατες, τα εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι έχουν εξαντληθεί. Οι μεταφορές φαίνοντα εξαιρετικά δύσκολες. Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του συλλόγου προς τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά οι ξένοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…