Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Συγκλονίζει ο Σάρας: «Αυτός ο πόλεμος θα στιγματίσει τις ζωές μας»

Συγκλονίζει ο Σάρας: «Αυτός ο πόλεμος θα στιγματίσει τις ζωές μας»

Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αναφέρθηκε με δηλώσεις του για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τάχθηκε στο πλευρό των Ουκρανών, τονίζοντας μάλιστα πως ο πόλεμος αυτός είναι χειρότερος από την πανδημία.

«Νιώθω απαίσια, να είμαι ειλικρινής. Κοιτάζω συνέχεια τηλεόραση και τα μεγάλα παγκόσμια δίκτυα. Κάθε πρωί έρχομαι εδώ με τους συνεργάτες μου και μιλάω για μπάσκετ αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ξυπνάω το πρωί και βλέπω το κινητό μου να δω τι έγινε το περασμένο βράδυ ελπίζοντας το Κίεβο να είναι ακόμα σε ουκρανικά χέρια. Ανησυχείς για όλους.

Ίσως δεν καταλαβαίνεις την κατάσταση όταν είσαι εδώ. Ζούσαμε πάντα στην άλλη πλευρά του κόσμου και βλέπαμε πάντα τι συμβαίνει. Πρέπει να το πάρουμε σοβαρά. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.

Η Ισπανία πρέπει να είναι περισσότερο επιθετική. Ξέρω ότι μπλέκομαι εκεί που δεν με σπέρνουν, αλλά έτσι σκέφτομαι. Δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο άνθρωπος (σ.σ Πούτιν). Πρέπει να κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς. Ως Λιθουανός πολίτης θα ακολουθήσω τις συμβουλές της κυβέρνησης, και θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, αν χρειαστεί. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν πρέπει να πάει παραπέρα. Είναι απλά η επιθυμία ενός ανθρώπου για κυριαρχία. Αν νομίζει ο κόσμος ότι είναι μακριά από όλο αυτό πρέπει να το ξανασκεφτεί. Ήμουν πάντα ενάντια στην πολιτική αλλά αυτό ξεφεύγει από την πολιτική, αυτό είναι πόλεμος. Μπαίνεις στο Facebook ή βλέπεις φωτογραφίες και αισθάνεσαι απαίσια. Θα στιγματίσει τις ζωές μας. Αυτό είναι χειρότερο απ’ την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…