Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη: Ερντογάν στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη: Ερντογάν στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία

Μητσοτάκης ΚΥΣΕΑ 2 πόθεν

Με «χαμηλές οι προσδοκίες» είναι σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (13:00 ώρα Ελλάδος ) με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ιδιαίτερα χρήσιμο, υπό τις παρούσες συνθήκες και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσλαμβάνει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (13:00 ώρα Ελλάδος ) με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσεκλήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, για να συνεορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι. Με αυτή την αφορμή έλαβε την πρόσκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν σε γεύμα, την οποία αποδέχθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αλλάξει δραματικά την ασφάλεια στην Ευρώπη. Επίσης, έχει διατρανώσει την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού.

Παράλληλα, τονίζουν ότι στο σημερινό τοπίο ασφαλείας, η Ελλάδα και η Τουρκία. Έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αναφέρουν τα Dnews.

«Δεν θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επισημάνει τα προηγούμενα 24ωρα ότι έχει «ρεαλιστικές και μετρημένες προσδοκίες από τη σημερινή συνάντηση». Αυτό γιατί «δεν υπάρχει προσδοκία ότι οι διαφωνίες με την Τουρκία, θα ξεπεραστούν».

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι οι τουρκικές αιτιάσεις για μία σειρά θεμάτων είναι γνωστές και ότι η Ελλάδα τις απορρίπτει και τις αντικρούει σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ευκαιρία. Όπως γνωστές είναι και οι ελληνικές θέσεις, δηλώνουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν: «Από την άλλη, το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί σε όλα τα επίπεδα και να αποκλιμακωθεί η ένταση».

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση υπενθυμίζουν πως υπάρχουν θέματα και σημεία της λεγόμενης θετικής ατζέντας που μπορούν να προχωρήσουν και να βελτιώσουν το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις 11:00 ώρα Ελλάδας στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι. Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία και στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…