Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πούτιν: «Οι δυνάμεις της Ουκρανίας παραβιάζουν κατάφωρα το ανθρωπιστικό δίκαιο»

Πούτιν: «Οι δυνάμεις της Ουκρανίας παραβιάζουν κατάφωρα το ανθρωπιστικό δίκαιο»

Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις δυνάμεις της Ουκρανίας που αμύνονται κατά της εισβολής για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου.

Αυτή ήταν -σύμφωνα με το Κρεμλίνο- απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και στον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτςόταν τού έθεσαν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας.

Ο κ. Πούτιν έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τους δύο ευρωπαίους ηγέτες, για «εξωδικαστικές δολοφονίες αντιφρονούντων», για «απαγωγές αμάχων» και τη «χρήση τους ως ανθρώπινες ασπίδες», όπως και για την «ανάπτυξη βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές, κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε, επίσης, τα ουκρανικά «εθνικιστικά τάγματα» ότι «διαταράσσουν συστηματικά τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκφοβίζουν τους αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν» τις εμπόλεμες ζώνες.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρότρυνε τον Μακρόν και τον Σολτς να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε η ρωσική προεδρία.

Επιπλέον, ο κ. Πούτιν ενημέρωσε τους κυρίους Μακρόν και Σολτς σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Πηγή : Drew’s.gr

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…