Κεντρική NBA Ο Αϊζάια Τόμας απάντησε στον Τσαρλς Όκλεϊ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Αϊζάια Τόμας απάντησε στον Τσαρλς Όκλεϊ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

spartans30 jpg

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τσαρλς Όκλεϊ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα τη δεκαετία του ‘90 στο ΝΒΑ. Κι ενώ στην αρχή ξεκίνησε με λόγια σεβασμού προς τον Γιάννη, τελείωσε με μια μορφή υποτίμησης.

Συγκεκριμένα ο Όκλεϊ δήλωσε: «Μετά από ό,τι έκανε πέρσι, με κέρδισε, κέρδισε τον σεβασμό του. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στη δεκαετία του 90. Δεν θα ήταν τόσο δυνατός, θα τον υποχρέωναν να κάνει τζαμπ-σουτ, δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει τώρα, να τελειώνει τη φάση με eurostep και όλα αυτά. Στην εποχή μου, θα ερχόταν από τον πάγκο». Τέτοιες δηλώσει δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τον κόσμο του ΝΒΑ, ακόμα και από άλλους παλαίμαχους του ΝΒΑ.

Ήταν σειρά του Αϊζάια Τόμας λοιπόν να απαντήσει. Ο 2 φορές MVP και θρύλος των Πίστονς απάντησε αρκετά επιθετικά και αποθεωτικά για τον Γιάννη: «Υπήρχε τότε ένας παίκτης, ο Ραλφ Σάμπσον, ο οποίος πριν τους τραυματισμούς του, κάρφωνε πάνω από όλους σας τότε. Ο Γιάννης είναι ο σημερινός Ραλφ Σάμπσον. Είναι μεγαλύτερος, πιο γρήγορος, πιο δυνατός.

Μπορείς να τα λες όλα αυτά γιατί δεν παίζεις πια, γιατί έχεις γκρίζα μαλλιά, κάθεσαι στο περιθώριο καπνίζοντας ένα πούρο και μιλώντας για το τι έκανες, αλλά ο Γιάννης θα σε… κυνηγούσε κάθε φορά. Μπορεί να τον χτυπήσεις δυνατά, αλλά αφού τον χτυπήσεις δυνατά, δεν έχεις παιχνίδι.

Θα κάρφωνε πάνω από τον Όκλεϊ και κάθε άλλον. Θα κάρφωνε σε όλους. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι δεν θα κυριαρχούσε στην δεκαετία του ‘80. Δεν έχουμε δει στα χρονικά έναν αθλητή σαν αυτόν. Δώστε του συγχαρητήρια. Θα ήταν καλύτερος από όλους στην δεκαετία του ’80, του ’90, του ’00 και στο 3020… όταν φτάσουμε εκεί».

Καθηλωτικός ο Τόμας, έσπευσε να αποκαταστήσει το σκεπτικό του «στην εποχή μας όλα ήταν πιο δύσκολα». Ο Αντετοκούνμπο είναι ένας φανταστικός μπασκετμπολίστας, ο οποίος μεταμόρφωσε την ομάδα του Μιλγουόκι και πέρυσι κερδίσανε το πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια. Για τη φετινή σεζόν το στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει κορυφαία φαβορί για τον τίτλο τις ομάδες Warriors, Suns και Nets, και με μικρή διαφορά ακολουθούν οι Bucks. Ο Αντετοκούνμπο είναι ένας παίκτης που στα 9 του χρόνια στο ΝΒΑ έχει πάρει όσους τίτλους δε θα φανταζόταν ο Όκλεϊ σε ολόκληρη την καριέρα του.

Πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Bucks, έχει πάρει 2 φορές τον τίτλο του MVP της σεζόν και μία φορά MVP του All-Star Game, στο οποίο έχει 6 συμμετοχές. Έχει πάρει μία φορά τον τίτλο του Καλύτερου Αμυντικού της σεζόν, ενώ το 2017 ήταν ο πιο Βελτιωμένος Παίκτης του πρωταθλήματος.

Εάν αυτά δεν είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς ότι μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, τότε καλά έκανε ο Τόμας και επανάφερε τα πράγματα σε τάξη για τον «Greek Freak».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Συγκινημένος ο Πόρτερ μετά τη λήξη του ματς

Συγκινήθηκε ο Πόρτερ μετά το ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε νίκησε…