Κεντρική Διεθνή Μπρατσιάκος: Ένας… πρέσβης από τη Χαλκίδα!

Μπρατσιάκος: Ένας… πρέσβης από τη Χαλκίδα!

Μπρατσιάκος

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος δε σήκωσε απλά ένα πρωτάθλημα. Σήκωσε ψηλά το Στερεοελλαδίτικο μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ. Πήγε στην «άγονη γραμμή» του Κατάρ και στέφθηκε πρωταθλητής κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας. Πιο αναλυτικά, η Αλ Σαντ επικράτησε στον τελευταίο τελικό με το εμφατικό 83-64 και έκανε το 2-1 στη σειρά, πράγμα που του δίνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μήπως όμως δεν ήταν και είναι «άγονη γραμμή» η ΕΣΚΑΣΕ; Ξέρει όμως από δυσκολίες ο Έλληνας προπονητής. Με την Κύμη στην Α1 φτάσανε. Ένα χωριό από την Εύβοια το έφτασε στα μεγάλα σαλόνια υπό την καθοδήγησή του.

Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε ότι στη χώρα μας υπάρχει πλούσιο υλικό που μάλιστα είναι και εξαγώγιμο. Πλέον ο κόουτς Μπρατσιάκος είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές. Όχι ότι πριν ήταν «λίγος»… Για να ξέρουμε τι λέμε, κάποιος που υπηρετεί το μπάσκετ επί σειρά ετών και έχει παντού επιτυχίες δεν μπορεί να είναι «λίγος». Ωστόσο όλες αυτές οι επιτυχίες δεν είχαν μέχρι πρότινος μέσα τον τίτλο πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Ο Μπρατσιάκος από τη Στερεά Ελλάδα σήκωσε το πρωτάθλημα μέσα στη χώρα των Εμίριδων. Δοξάστηκε! Δόξασε τη Χαλκίδα του! Την Ελλάδα του!

Μπρατσιάκος και Σαρικόπουλος είναι πρεσβευτές

Είχε όμως και άξιο συμπαραστάτη του έναν άλλον Έλληνα. Τον Ζήση Σαρικόπουλο που παράτησε την Ευρώπη για να πάει στην Αλ Σαντ να τελέσει υπό τις οδηγίες του Μπρατσιάκου. Συνέβαλε τα μέγιστα και οι δυο τους σήκωσαν το πρωτάθλημα.

Από κοινού με τον Χαλκιδαίο κόουτς έκαναν καταπληκτική δουλειά. Η Αλ Σαντ τερμάτισε 3η στην κανονική περίοδο έχοντας 11-5. Μάλιστα στα play off  ο Σαρικόπουλος είχε 17.6 πόντους και 15.4 ριμπάουντ κατά μέσον όρο σε 5 ματς! Είχε εμπειρία από εξωτερικό ο Σαρικόπουλος όταν και αγωνιζόταν στην Τσμόκι. Αλλά το πρωτάθλημα όπως και να έχει είναι ένας τίτλος.

sari panhgyri scaled e1648035699955

Τόσο ο Μπρατσιάκος όσο και ο Σαρικόπουλος είναι εκ των πρεσβευτών του ελληνικού μπάσκετ. Όχι λόγω πρωταθλήματος και τίτλου. Αλλά επειδή απέδειξαν ότι σε μια ακόμα χώρα όταν μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος μόνο στο μπάσκετ μπορείς να κάνει ωραία πράγματα. Κι εκείνοι έκαναν ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Πρέπει να βρεθεί μια λύση ο Μπρατσιάκος όποτε το επιλέξει εκείνος να επαναπατριστεί. Να έχει την ευκαιρία μιας πολύ καλής ομάδας την οποία θα καθοδηγήσει σε επιτυχίες. Όταν και εάν το θελήσει βέβαια και ο ίδιος. Έδειξε ότι εμπιστεύεται τα «προϊόντα» του ελληνικού μπάσκετ, όπως είναι οι παίκτες. Ο άνθρωπος που έτρωγε τις κατηγορίες σαν καραμέλες πρέπει να βρει μια θέση σε υψηλού επιπέδου ομάδα. Του αξίζει! Όλοι το είδανε!

Εν κατακλείδι:

Μπρατσιάκος και Σαρικόπουλος πήγανε στο Κατάρ και έγραψαν ιστορία. Πήραν πρωτάθλημα σε χώρα του εξωτερικού. Μάλιστα όπως μας είχε αναλύσει ο Έλληνας τεχνικός η ομάδα του έπαιξε και ωραίο μπάσκετ. Είχε υψηλού επιπέδου άμυνα, πίεση και τρέξιμο για 40 αγωνιστικά λεπτά και καλούς συνδυασμούς μεταξύ των παικτών.

Συγχαρητήρια κόουτς! Συγχαρητήρια Ζήση! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μήτογλου: «Είμαι ευλογημένος»

Ευλογημένος για τη φετινή σεζόν νιώθει ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Ντίνος Μήτογλου σε δηλώσεις πο…