Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC Ιωνικός – Κολοσσός Ρόδου: Οι αριθμοί της αναμέτρησης [pic]

Ιωνικός – Κολοσσός Ρόδου: Οι αριθμοί της αναμέτρησης [pic]

basket league

Η Stoiximan Basket League περνάει στη 17η «στροφή» της και το Σάββατο (12/3, 17:00) ο Ιωνικός θα υποδεχτεί τον Κολοσσό H Hotels. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους. Οι Νικαιώτες για να βάλουν τέλος στο σερί των επτά ηττών τους και να κάνουν βήμα παραμονής στην κατηγορία, οι Ρόδιοι για να επεκτείνουν το σερί των τριών επιτυχιών τους, συνεχίζοντας την πορεία προς την τελική τετράδα της κανονικής περιόδου.

Ο Ιωνικός έχει μείνει χωρίς νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου όταν έφυγε με το διπλό από το Περιστέρι. Έχει μόνο μία επιτυχία σε επτά εντός έδρας ματς, εκείνη επί του Άρη στις 9 Οκτωβρίου (93-83). Ο Κολοσσός H Hotels προέρχεται από την επικράτηση επί του Άρη και πριν από αυτήν είχε επιβληθεί της Λάρισας εντός και του Απόλλωνα Oscar εκτός έδρας. Μακριά από τη Ρόδο έχει ρεκόρ 3-4.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κολοσσός H Hotels ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου, αφού είχε επιβληθεί του Ιωνικού με 88-81. Είχε στηριχτεί στην τριάδα των Τζόρνταν Φλόιντ (24π.), Κένι Ουίλιαμς (21π, 6/10τρ.) και Βασίλη Ξανθόπουλου (4π, 12ασ.). Ο Κωστής Γόντικας (21π, 12ρ, 31rank.) και ο Γιουτζίν Τζέρμαν (20π.) ήταν οι κορυφαίοι του Ιωνικού.

Με το αποτέλεσμα της 23ης Οκτωβρίου, ο Κολοσσός H Hotels μετράει πλέον τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες κόντρα στον Ιωνικό για τη Stoiximan Basket League. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στην Αθήνα.

*Ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε στο ματς της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2019-20 με 86-79 (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 20π (ρεκόρ καριέρας), 4/5δ, 3/3τρ, Τζαμάλ Τζόουνς 17π, 6ρ. – Λασάν Κρομά 17π, 6ρ, 5ασ, Τράβις Ντάνιελς 14π, 7ρ.).

*Ο Ιωνικός ήταν αυτός που έμεινε όρθιος στο θρίλερ της 22ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος, αφού επικράτησε με 86-85 στην παράταση (Με λέι απ του Πρίτζετ, Βασίλης Τολιόπουλος 16π, 5ρ, 5ασ, Σαγίντ Πρίτζετ 15π, 6ασ. – Θόδωρος Ζάρας 24, Ντομινίκ Άρτις 18π, 9ασ, Κερέμ Καντέρ 14π, 19ρ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ionikos Kolossos Stats

Ιωνικός

MILESTONE

* Ο Κωστής Γόντικας απέχει πέντε πόντους από τους 300 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Μουχαϊμίν Μουσταφά έχει 10 συνεχόμενες εύστοχες βολές αλλά έμεινε χωρίς ασίστ στα τρία τελευταία παιχνίδια.

* Ο Ιωσήφ Κολοβέρος είχε από ένα επιθετικό ριμπάουντ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του.

* Ο Κωστής Γόντικας μετράει επτά συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ιωνικός δέχεται 4,7 πόντους λιγότερους όταν αγωνίζεται στην έδρα της, έχοντας παθητικό 79,7 έναντι των 84,4 που δέχεται εκτός έδρας.

– Η ομάδα της Νίκαιας κάνει δύο κλεψίματα λιγότερα όταν παίζει στο γήπεδο της, έχοντας 5,9 ως γηπεδούχος και 7,9 ως φιλοξενούμενη.

Κολοσσός Ρόδου

MILESTONE

* Ένα αμυντικό ριμπάουντ χρειάζεται ο Διαμαντής Σλαφτσάκης προκειμένου να φτάσει τα 400 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Έχει 399 σε 223 αγώνες στην κατηγορία (1,78 μέσος όρος).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Επτά συνεχόμενα παιχνίδια με 2+ εύστοχα τρίποντα μετράει ο Κένι Ουίλιαμς.

* 14/14 βολές είχε ο Τζόρνταν Φλόιντ στα τρία τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels.

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με ένα κλέψιμο έχει συμπληρώσει ο Στέφαν Ποτ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ 3,2 περισσότερα ριμπάουντ έχει κατά μέσο όρο η ομάδα του Ηλία Καντζούρη στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Έχει 38,1 έναντι των 34,9 που μαζεύει εντός έδρας.

– Ο Κολοσσός H Hotels δέχεται 11,6 πόντους περισσότερους όταν αγωνίζεται εκτός έδρας (79,9) σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια του (68,3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένταση μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα

Ένταση προκλήθηκα μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα στο φινάλε του Παναθηναικός – Ολυμπιακ…