Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έτοιμος για νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας – Έρχεται στην Ευρώπη ο Μπάιντεν

Έτοιμος για νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας – Έρχεται στην Ευρώπη ο Μπάιντεν

baidenn e1647471532697 jpg

Ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις υπάρχουσες, προανήγγειλε την Τρίτη ο Τζέικ Σάλιβαν.

Νέο πακέτο κυρώσεων και περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί εις βάρος τη Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψή του αμερικανού προέδρου στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, αλλά και τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει και δράσεις για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, καθώς και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

«Ενα από τα σημεία – κλειδιά της ανακοίνωσης που θα κάνουμε με τους συμμάχους μας θα επικεντρώνεται όχι απλώς στην επιβολή και νέων κυρώσεων, αλλά στο να διασφαλιστεί ότι υπάρχει μία κοινή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την ρωσική εισβολή», σημειώσε, μεταξύ άλλων – προσθέτοντας πως η Δύση έχει επιβάλει μία τεράστια οικονομική πίεση στη Ρωσία.

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας χωρίσει»

Από την πλευρά του, σε μια σειρά αναρτήσεων, ο Τζο Μπάιντεν επισ΄ήμανε πως η Δύση είναι ενωμένη, στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την εισβολή της στη χώρα.

«Σε αυτό το ταξίδι θα κάνουμε σαφές ότι η Δύση είναι ενωμένη στην άμυνα της δημοκρατίας. Ο Πούτιν νόμιζε πως θα μας χωρίσει, αλλά εμείς είμαστε ισχυρότεροι απ’ ό,τι ήμασταν σε οποιοδήποτε σημείο της πρόσφατης ιστορίας. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι ο Πούτιν θα πληρώνει ένα βαρύ οικονομικό τίμημα για τις ενέργειές του».

Ανησυχία στην Ευρώπη για ενέργεια και επισιτιστική κρίση

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σε συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό Όλαφ Σολτς και τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι επικεντρώθηκαν στην ενεργειακή πτυχή της ουκρανικής κρίσης.

Συγκεκριμένα συζήτησαν τα μέτρα που ενδεχομένως θα πρέπει να υιοθετηθούν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια στην ΕΕ, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου.

Επίσης συζήτησαν τα επισιτιστικού χαρακτήρα προβλήματα που αναμένεται ότι θα προκύψουν, καθώς και τα ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως σε σημερινό βίντεο – μηνυμά του για την κρίση στην Ουκρανία προς το Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ, ο Μακρόν ανακοίνωσε πως θα προτείνει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής «μια πρωτοβουλία διεθνούς αλληλεγγύης για την επισιτιστική ασφάλεια».

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…