Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Απόλλων Πάτρας – Λαύριο: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Απόλλων Πάτρας – Λαύριο: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Απόλλων

Δράση για δεύτερη φορά σε πέντε μέρες έχουν, εντός έδρας ο Απόλλων Oscar και εκτός έδρας το Λαύριο Megabolt που θα αναμετρηθούν αύριο (30/3, 19:15) σε εξ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Ο Απόλλων Oscar προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή και το Λαύριο Megabolt από την εκτός έδρας επικράτηση επί του Ιωνικού.

 

Η ομάδα της Πάτρας μετράει τέσσερις σερί ήττες συνολικά αλλά προέρχεται και από τέσσερις διαδοχικές, εντός έδρας ήττες. Έχασε κατά σειρά στα παιχνίδια με Λάρισα, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Κολοσσό H Hotels και Ηρακλή στο γήπεδο του. Το Λαύριο Megabolt που μετράει δύο συνεχόμενες νίκες (εντός με τον Άρη, εκτός με τον Ιωνικό) έχει καλύτερο απολογισμό μακριά από την έδρα του (4-4) σε σχέση με εκείνον που έχει ως γηπεδούχος (3-6).

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Το Λαύριο Megabolt έφτασε με άνεση στην επικράτηση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου αφού νίκησε τον Απόλλωνα με 82-66, έχοντας σε καλή μέρα τον Δημήτρη Κακλαμανάκη (16π, 8/12δ, 7ρ.) και τον Βασίλη Μουράτο (14π, 8ασ.). Για την αχαϊκή ομάδα είχαν ξεχωρίσει οι Ορλάντο Κόουλμαν (20π, 6ρ.) και Γιώργος Τσαλμπούρης (15π.).

 

Χάρη στη νίκη αυτή, το Λαύριο Megabolt πήρε προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων για τη Stoiximan Basket League αφού έχει πλέον τρεις έναντι δύο του αντιπάλου του. Κοινός παρανομαστής όμως των πέντε αγώνων ήταν ότι νίκησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι. Το Λαύριο Megabolt έκανε το 2/2 στα εντός έδρας ματς της διετίας 2015-17 αφού επικράτησε…

 

*Με 80-64 στο ματς της σεζόν 2015-16 (Γιανγκ 14, Κέσελ 12 – Ντίλαρντ 19, Λαμπρόπουλος 12π, 10ρ.).

 

*Με 79-65 στο ματς της σεζόν 2016-17 (Γκρέι 15, Πάντερ 14 – Καλινόσκι 13, Μπάβτσιτς 12).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Apollon Lavrio stats

Απόλλων Πάτρας

MILESTONE

* Τέσσερις πόντους μακριά από τους 700 στη Stoiximan Basket League είναι ο Γιώργος Τσαλμπούρης.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τρε ΜακΛιν είχε 14+ πόντους και 5+ ριμπάουντ στα τρία τελευταία παιχνίδια του Απόλλωνα Oscar.

* O Γιώργος Μπόγρης είχε μία τουλάχιστον ασίστ στα τρία τελευταία και στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του με τον Απόλλωνα Oscar.

* Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ είχε 4+ ριμπάουντ και 2+ ασίστ σε καθένα από τα έξι ματς που έκανε ως τώρα με την αχαϊκή ομάδα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Απόλλων Oscar σουτάρει με ποσοστό μεγαλύτερο κατά 3,7% στις βολές σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε. Είχε ως τώρα 73,3% έναντι του 69,6% των αντιπάλων του.

– Μετά από ένα σερί τριών αγώνων με 10+ εύστοχα τρίποντα, ο Απόλλων Oscar είχε συνολικά 10 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια του με τον Προμηθέα και τον Ηρακλή. Σε αυτά είχε 10/66 σουτ από την περίμετρο.

Λαύριο

MILESTONE

*Με τρία ριμπάουντ ο Τζάρεντ Σάβατζ θα γίνει ο 21ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που θα φτάσει τα 100 στην κατηγορία

ΤΑ ΣΕΡΙ

*Ο Βασίλης Μουράτος είχε στα τρία τελευταία παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt 2+ ριμπάουντ, 5+ ασίστ, 2+ κλεψίματα και 6+ κερδισμένα φάουλ.

*Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς εύστοχο τρίποντο (0/10) συμπλήρωσε ο Πέτρος Γερομιχαλός που είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο στα επτά προηγούμενα (10/24).

*Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είχε ένα τουλάχιστον επιθετικό ριμπάουντ στα τέσσερα τελευταία και συνολικά στα 14 από τα 16 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Μετά από τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία δεν ξεπέρασε τα οχτώ εύστοχα τρίποντα, το Λαύριο Megabolt είχε 11 και 12 στα δύο τελευταία παιχνίδια του με τον Ιωνικό και τον Άρη αντίστοιχα.

– Η ομάδα της λαυρεωτικής είχε 5,6 λιγότερα ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε (32,9 έναντι 38,5 των αντιπάλων της).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…