Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Βόμβες Κούγια για τη δολοφονία Καμπανού: «Ήταν εκτέλεση, θα ζητήσω ισόβια για όλους τους εμπλεκόμενους»

Βόμβες Κούγια για τη δολοφονία Καμπανού: «Ήταν εκτέλεση, θα ζητήσω ισόβια για όλους τους εμπλεκόμενους»

Κηδεία

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας είναι αυτός που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των θυμάτων της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη και φυσικά της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού.

Μιλώντας στο Star, ο κ. Κούγιας τόνισε πως θα ζητήσει ισόβια για τους εμπλεκόμενου επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Είναι οκτώ, τουλάχιστον», εξήγησε.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν είναι κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα. Δεν έχει σημασία αν με αυτό το αυτοσχέδιο χαντζάρι ο άνθρωπος που συνελήφθη αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη. Όλοι όσοι ήταν εκεί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, με διαφορετικό βαθμό συμμετοχής ο καθένας. Επίσης, όλοι κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο νεαρών», συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «ο νόμος λέει ότι για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», και τόνισε πως ενδεχομένως οι κατηγορούμενοι να ζητήσουν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον έως τα 25 έτη.

«Στο δικαστήριο θα ζητήσουμε τις ανώτερες ποινές. Οι συνθήκες της επίθεσης αυτής είναι εντελώς αναίτιες. Όταν ανοίξουν και τα στόματα των υπολοίπων θα βρούμε την αλήθεια. Αν κάποιος ακινητοποίησε τον Άλκη, και αυτός με ισόβια τιμωρείται. Όπως επίσης και εκείνοι που τον χτύπησαν στο κεφάλι, καθώς υπήρχαν θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Πηγή: Dnews.gr 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…