Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό τη Δευτέρα, ώρα αποφάσεων

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό τη Δευτέρα, ώρα αποφάσεων

Μητσοτάκης

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (7/2).

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Στη σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συμετέχουν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων», δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο των ερευνών των αρχών για την δολοφονία του Άλκη, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο.

Για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας μίλησε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

«Εμείς με την ανάληψη της κυβέρνησης κάναμε ορισμένες αλλαγές στο νόμο περί αθλητικής βίας που προβλέπουν συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή η δυνατότητα στα άτομα που ασκείται κατηγορία για εμπλοκή τους σε αδικήματα αθλητικής βίας να τους επιβάλλεται η ποινή να βρίσκονται κατά την ώρα διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης αυστηροποιήσαμε ορισμένες άλλες ποινές.

»Επεκτείναμε την έννοια που θα έχει τη δυνατότητα εφαρμογής ο Αθλητικός νόμος σε σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις διότι βλέπουμε κατά το παρελθόν να γίνονται συγκρούσεις εκτός αθλητικής εγκατάστασης και να μην εμπίπτουν στον αθλητικό νόμο και παράλληλα κάνουμε μία προσπάθεια και έχουνε πάρει και κατά καιρούς συναντήσεις και με της ΠΑΕ και με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

«Θα πρέπει όμως εδώ να πω το εξής ότι είναι πλέον η ώρα έχει ωριμάσει για πολύ πιο γενναία μέτρα. Από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει ειλημμένη αυτή η βούληση και απόφαση. Πάντα προβληματιζόμαστε όταν κάποια φαινόμενα είναι σε έξαρση υπάρχει υποχρέωση της πολιτείας αυτό να απαντήσει αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι όσοι έχουν θέση και ευθύνη για την καταπολέμηση της βίας. Και τα θέματα της οργάνωσης των συνδέσμων και της λειτουργίας τους διότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πότε κλείνουν ποτέ σφραγίζονται και οι ποινές. Θεωρώ προσωπικά ότι θα πρέπει αυτό να το ξαναδούμε να το δούμε εξ υπαρχής σε συνεργασία και με τις ΠΑΕ. Θεωρώ ότι και από πλευράς ΠΑΕ θα πρέπει πλέον να έχουν αντιληφθεί ότι το φαινόμενο τείνει να πάει και εκτός ελέγχου των ίδιων και θα φτάσουμε στο σημείο μετά να μην υπάρχει φίλαθλος για να πάει να παρακολουθήσει αγώνα».

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…