Κεντρική Γυναίκες Σταμάτη: «Βασικός στόχος μας η καλή πορεία στην Ευρώπη»

Σταμάτη: «Βασικός στόχος μας η καλή πορεία στην Ευρώπη»

Σταμάτη Ολυμπιακός σημαία

Η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού επιστρέφει στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκες» υποδέχονται την Μπουρζ σε έναν αγώνα που θέλουν το αποτέλεσμα που θα τους δίνει ελπίδες για πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού την επόμενη εβδομάδα.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Εβίνα Σταμάτη μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, επισημαίνει ότι μια καλή πορεία στην Ευρώπη ήταν από τους στόχους που είχαν θέσει στο ξεκίνημα της χρονιάς. «Παλέψαμε από την αρχή κάθε παιχνίδι και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν. Η ομάδα μας έχει γράψει ιστορία υπό την έννοια ότι δεν έχουμε ξαναφτάσει τόσο ψηλά. Είναι σημαντική για μας αυτή η πορεία και το θέλαμε από αρχή της χρονιάς. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε και την Τετάρτη».

Η Μπουρζ δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι μια ομάδα με χρόνια ευρωπαϊκής παρουσίας σε υψηλό επίπεδο, κάτι το οποίο βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό. «Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει στην Ευρώπη. Είναι έμπειρη, διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια στην Ευρωλίγκα και αυτό λέει πολλά. Η δύναμή της είναι μέσα στο καλάθι, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνη και από την περιφέρεια. Θέλουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της και να πάρουμε τη νίκη».

Μια διάκριση στην Ευρώπη είναι στόχος κάθε αθλήτριας με την προετοιμασία να παίζει καθοριστικό ρόλο. «Μας είχαν λείψει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τα ταξίδια και αυτή την γλυκιά κούραση από την εναλλαγή Ελλάδας και Ευρώπης. Ειδικά τη φετινή χρονιά το περιμέναμε διακαώς. Είναι σημαντική η προετοιμασία που γίνεται για να φτάσεις στην ημέρα του παιχνιδιού. Εχουμε ένα πλάνο που δουλεύουμε εδώ και μέρες. Πρέπει βέβαια να προετοιμάσεις όχι μόνο το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου για ένα τέτοιο παιχνίδι».

Η Εβίνα Σταμάτη δεν παρέλειψε να τονίσει και πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος αγώνας για το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας. «Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά συνολικά για το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας. Αναμφίβολα αποτελεί μια διαφήμιση για την Ελλάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια καμιά ομάδα δεν είχε φτάσει τόσο ψηλά. Μακάρι να προκριθούμε και θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να τα καταφέρουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Αμφίβολη η Βίτολα για το Game 3

Εκτός με κάταγμα στη μύτη η Βίτοσα. Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό με 68-65 στον δ…