Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπανικολάου: «Θέλαμε τη νίκη έστω και με… μισό πόντο»

Παπανικολάου: «Θέλαμε τη νίκη έστω και με… μισό πόντο»

Παπανικολάου

Ο… χρυσός σκόρερ από την γραμμή των βολών, Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Τουρκία στάθηκε στη σημασία της νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα άσου στη NOVA έχουν ως εξής:

Για τη νίκη επί της Τουρκίας: «Δύσκολη νίκη, αλλά σημαντική. Αυτό συζητούσα, ότι θέλαμε να την πάρουμε έστω και με μισό πόντο. Δύσκολο γιατί οι μισοί ήρθαμε μόλις χθες το βράδυ. Μόλις μια προπόνηση έκανε ο Παπαγιάννης και είναι λογικό να μην βγαίνουν αυτοματισμοί. Φάνηκε στο παιχνίδι ότι οι Τούρκοι ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι σε σχέση με μας. Στο τάιμ άουτ συζητούσαμε πράγματα και μέσα στο παιχνίδι να βρούμε καταστάσεις και να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον, με τα γνωρίσματα που έχουμε ο ένας για τον άλλον».

Για τη δύσκολη δουλειά του προπονητικού τιμ: «Πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Καλαϊτζάκη, Μουράτο και Μωραΐτη, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στον Λάρκιν. Αυτοί ήταν το κλειδί και η σπίθα που χρειαζόμασταν, γιατί δεν έμπαινε ο Λάρκιν στο παιχνίδι. Αν είχαμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε, τα “νεκρά” διαστήματα θα ήταν πιο μικρά. Σε ένα “νεκρό” παιχνίδι, είχαμε καλά διαστήματα. Δεν είναι ωραίο, γιατί κινδυνεύουν ομάδες με ελίτ παίκτες να μείνουν εκτός. Τι θα γίνει αν μείνει εκτός η Ισπανία, η Ελλάδα ή η Τουρκία και περάσει η Λευκορωσία;»

Για το πόσο διαφορετική θα παρουσιαστεί η Εθνική ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι με την Τουρκία: «Και μόνο που θα βρεθούμε όλοι μαζί στο παρκέ και θα δουλέψουμε, είναι κέρδος. Να δεθούμε, να βγάζουμε σωστά plays και αμυντικά και επιθετικά. Γιατί πάμε σε μια δύσκολη έδρα και χρειάζεται προσήλωση από όλους».

Για τις κρίσιμες βολές στο φινάλε: «Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν κάτι. Ήθελα να μπει η μια από τις δύο για να μην χάσουμε το παιχνίδι. Αν μπει η πρώτη, τότε δεν υπάρχει μεγάλη πίεση μετά. Όλοι έκαναν δουλειά για να φτάσουμε στη νίκη. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

Για τον κόσμο: «Φανταστική ατμόσφαιρα. Το ευχαριστήθηκα πολύ. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω σε πολλά παράθυρα και μπροστά στο κοινό μας. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, όλο το σκηνικό. Από τη στιγμή που κατεβήκαμε από το λεωφορείο με τα παιδάκια που κρατούσαν σημαίες. Πολύ σημαντική η σύνδεση με τον κόσμο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…