Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Παπαευαγγέλου για χαλάρωση: «Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας»

Παπαευαγγέλου για χαλάρωση: «Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας»

Το θέμα χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό συζητήθηκε από την Επιτροπή, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή ενημέρωση για της πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ακόμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι ο ιός θα βρει τους ανεμβολίαστους και θα τους μολύνει.

«Η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι εφικτή αλλά θα πρέπει να μάθουμε στο εξής να ζούμε με τον ιό και ο καθένας θα πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του» τόνισε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι όποτε υπάρξει χαμηλότερος επιδημιολογικός κίνδυνος, ίσως απελευθερωθούν κάποια πράγματα την ερχόμενη εβδομάδα για τις Απόκριες, αλλά όπως τόνισε αυτό είναι ένα ζήτημα που η επιτροπή εξετάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αναφερόμενη σε νεότερη μελέτη που έδειξε ότι η μάσκα σε ποσοστό 56% μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης στους κλειστούς χώρους, τόνισε πως δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Καντέρ: «O Ερντογάν θα επιτεθεί μια μέρα στην Ελλάδα»

Ο Ενές Καντέρ μίλησε ανοικτά για τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του και κάλεσε τον Πρω…