Κεντρική Ψαγμένα Ολυμπιακός: Μπορεί να κάνει το δικό του «It’s Coming Home»;

Ολυμπιακός: Μπορεί να κάνει το δικό του «It’s Coming Home»;

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός που επανήλθε στις εγχώριες διοργανώσεις και θέλει να το… γιορτάσει με τίτλο! Οι «ερυθρόλευκοι» αφού ήρθαν σε πλήρη ρήξη με το παλαιό καθεστώς της ΕΟΚ και περιηγήθηκαν στην άγονη γραμμή της Α2 επανήλθαν… ορεξάτοι για σκήπτρα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να πάνε το Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του ΣΕΦ, έπειτα από το 2011.

Σαφώς και η παράδοση δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό, ωστόσο στο Μεγάλο Λιμάνι πιστεύουν ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος που κατέκτησε ποτέ το Κύπελλο Ελλάδας το μακρινό 1976. Έκτοτε έχει χαρεί αυτή την κατάκτηση άλλες 8 φορές. Σε Final Four οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 2 κατακτήσεις. Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θέλει να… «μηδενίσει» το κοντέρ. Αυτό γιατί έχει 9 τίτλους, αλλά και 9 παρουσίες σε τελικούς ως φιναλίστ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να σταματήσει να πληγώνεται στο Κύπελλο…

Σίγουρα το Κύπελλο Ελλάδας δε δημιουργεί μόνο ευχάριστες αναμνήσεις στους «ερυθρόλευκους» φίλους του αθλήματος. Το γεγονός ότι ο «αιώνιος» αντίπαλος κρατά τα ηνία στο θεσμό δεν αρέσει και πιστεύουν όλοι ότι φέτος υψώνεται μοναδική ευκαιρία για μια νέα εποχή τίτλων. Ακόμα, είναι πολύ νωπές οι μνήμες όπου η ΑΕΚ επικράτησε των Πειραιωτών με 88-83 στον τελικό του 2018.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός που είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ποτέ το Κύπελλο θέλει να κάνει το δικό της «It’s Comming Home!». Να το φέρει εκεί από όπου ξεκίνησε η ιστορία του. Ακόμα, ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» δε μπορεί να ξεχάσει τις δεκαετίες του ’90 και ’00 καθώς τότε έχουν κατακτήσει 5 Κύπελλα.

ioannidis kypello

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κι αυτός μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού. Έτσι αυτό το Κύπελλο θα σπάσει και αυτή την παράδοση, αν καταλήξει στον Πειραιά. Για να γίνει αυτό όμως, ο Ολυμπιακός πρέπει να φανεί συνεπείς στον καλό του εαυτό.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγάλει υψηλή ένταση και επιθετικότητα στην άμυνα. Ακόμα, η συγκέντρωση είναι αυτή που θα του δώσει τις δυο πολυπόθητες νίκες και μαζί τους τον τίτλο. Αφενός κόντρα στην ΑΕΚ δε θέλει να δει να επαναλαμβάνεται η έκπληξη του 2018. Αφετέρου στον τελικό πρέπει να εμφανιστεί πνευματικά και τακτικά έτοιμος. Ο Ολυμπιακός έχει καθαρό πεδίο μπροστά του και μπορεί να το εκμεταλλευτεί…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…