Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ολιγόλεπτη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στο Μόναχο

Ολιγόλεπτη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στο Μόναχο

Μητσοτάκης ΚΥΣΕΑ 2 πόθεν

Ο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα μια σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.είχε σήμερα μια σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου, είχε εγκάρδια χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα, επισήμαναν ότι η σύντομη αυτή επαφή των δύο ανδρών είναι ενδεικτική του θερμού κλίματος που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων την τελευταία διετία, «το καλύτερο από ποτέ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του και με διακομματική αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών υπό τον γερουσιαστή Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του υψηλού επιπέδου συνεργασίας σε τομείς όπως η αμυντική συνεργασία, αλλά και οι επενδύσεις.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία του σχήματος περιφερειακής συνεργασίας 3+1 για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσής του. Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία ορισμένοι εξ αυτών να επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα ως μέλη της διακοινοβουλευτικής επιτροπής 3+1, που προβλέπει ο Νόμος για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο. Επιπλέον κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

είναι και η ολιγόλεπτη συνομιλία καθώς και η εγκάρδια χειραψία, που είχαν στο περιθώριο των συναντήσεων τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…