Κεντρική Ελλάδα Ηλίας Χαντζής: Ο πατήρ, ο υιός, η κόρη και το… αντίπαλο καλάθι [pic]

Ηλίας Χαντζής: Ο πατήρ, ο υιός, η κόρη και το… αντίπαλο καλάθι [pic]

hantzis1 KENTRIKI jpg

Ο «μπόμπερ» του Στερεοελλαδίτικου μπάσκετ, Ηλίας Χαντζής και τα παιδιά του ήταν το επίκεντρο ενός πολύ όμορφου αφιερώματος που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος του stereabasket.gr, Παναγιώτης Νικολάου. Μάλιστα το αφιέρωμα ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα του διαδικτυακού περιοδικού της ΕΟΚ! Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο αφιέρωμα, καθώς επίσης και στο μπάσκετ της Στερεάς Ελλάδας.

Το βασικό αντικείμενο του αφιερώματος, είναι ότι ο Ηλίας Χαντζής έχει έναν γιο και μια κόρη. Τα δυο παιδιά παίζουν μπάσκετ στο τοπικό επίπεδο της Στερεάς και κάνουν πράξη τη γνωστή ρήση ότι «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά». Ακόμα, μπορείτε να δείτε τι λέει ο ίδιος ο πατέρας για τα μπασκετικά χαρακτηριστικά που έχουν τα δυο του παιδιά.

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος:

«Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ διαχρονικά στο μπάσκετ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν ο Ηλίας Χαντζής, ένας «μπόμπερ» των γηπέδων, ιδίως τη δεκαετία του ’90, σε περιόδους που ένας παίκτης μπορούσε να επηρεάσει στον απόλυτο βαθμό την εξέλιξη ενός αγώνα.

Και ο Ηλίας ήταν ένας απ’ αυτούς, καθότι 9 φορές πρώτος σκόρερ της Α’ ΕΣΚΑΣΕ με τη φανέλα του ΓΑΣ Άμφισσας, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1987-2001, αλλά και στους τρεις πρώτους σκόρερ της Γ’ Εθνικής, τη μοναδική σεζόν που η ομάδα της Φωκίδας (1995-96) αγωνίστηκε στις Εθνικές κατηγορίες, έχοντας σε 24 αγώνες 543 πόντους με μ.ο. 22,6!

Ο Ηλίας Χαντζής μεταπήδησε το 2001 στο Σχηματάρι, κερδίζοντας με τον Ερμή τον τίτλο του 2002 και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, επίσης πρώτος σκόρερ της κατηγορίας!»

hantzis2

«Τα χρόνια όμως πέρασαν, ο Ηλίας μετά από μια σειρά ετών ως παίκτης του Ερμή Σχηματαρίου και εκ των κορυφαίων σκόρερ αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση, αλλά φρόντισε να αφήσει διάδοχη κατάσταση, αφού πρώτα μετεγκαταστάθηκε οριστικά στο Σχηματάρι, δημιουργώντας στην πορεία των χρόνων τον Πρωτέα, στον οποίο και είναι μέχρι σήμερα προπονητής.

Και επειδή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, δεν θα μπορούσε να μην μας απασχολήσει μπασκετικά για τα επόμενα χρόνια το όνομα Χαντζής, αν και στην προκειμένη περίπτωση το δέντρο του Ηλία το… παράκανε, καθότι καρποφόρησε εις διπλούν!

Ο Κωνσταντίνος και η Έλενα με το γονίδιο του σκόρερ, αγωνίζονται σε πρώτο πλάνο εδώ και λίγα χρόνια, διατηρώντας το όνομα Χαντζής στο προσκήνιο του τοπικού μπάσκετ, σε μια σχέση που εκτός από οικογενειακή, είναι παράλληλα σχέση μεταξύ ενός προπονητή που έχει τη χαρά να προπονεί τα παιδιά του και να τα κατευθύνει πλέον από την άκρη του πάγκου! Κάπως έτσι, το Νο7 εξακολουθεί να έχει την τιμητική του, καθότι το αγαπημένο νούμερο τόσο του Ηλία, αλλά και των παιδιών του και αθλητών παράλληλα στον Πρωτέα ΣχηματαρίουΈλενας και Κωνσταντίνου

hantzis3

Ηλίας Χαντζής: «Η Έλενα έχει έμφυτο το χάρισμα του σκόρερ»

«Η Έλενα είναι γεννημένη το 2005 και στα 17 της έχει καταφέρει να αναδειχθεί ήδη με την ομάδα της πρωταθλήτρια στην κατηγορία Γυναικών, αλλά και σε εκείνες των Κορασίδων και Παγκορασίδων, έχοντας παντού πρωταγωνιστικό ρόλο! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2019, όταν στα μπαράζ για άνοδο στην Α2 Γυναικών, πέτυχε 22 πόντους απέναντι στη Χίο, παρότι η ηλικία της ήταν για την κατηγορία Παγκορασίδων, καθότι τότε ήταν μόλις 14 ετών! Πρώτη σκόρερ σε όλες τις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί, καλύτερη κορασίδα της ΕΣΚΑΣΕ, όπως ψηφίστηκε το 2020 στην εκδήλωση των Stereabasket Awards, έχει προλάβει να παίξει σε τελικούς και ας είναι μόλις 17 ετών!

Ηλίας Χαντζής: «Ο Κωνσταντίνος κάνει περισσότερα πράγματα πάνω στο παρκέ»

Ο Κωνσταντίνος, είναι γεννημένος το 2006, παίζοντας και αυτός μπάσκετ από την πρώτη δημοτικού! Έχει ήδη προλάβει να αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα της ομάδας του, καθώς εκτός από εκείνα των παμπαίδων και παίδων, με τα οποία μάλιστα κατέκτησε και τα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα, αγωνίζεται φέτος κατά μέσο όρο κάτι περισσότερο από 20’ με τον Πρωτέα στο πρωτάθλημα ανδρών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, παρότι μόλις 16 ετών!»

hantzis4

Για να δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.

ΠΗΓΕΣ: stereabasket.gr , Διαδικτυακό περιοδικό της ΕΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…