Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη»

Μπαρτζώκας: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη»

Μπαρτζώκας

Στην σημασία του «διπλού» του Ολυμπιακού μέσα στη Χώρα των Βάσκων στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, σε αυτή την περίοδο που όπως γνωρίζετε προερχόμασταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και το μομέντουμ ήταν πολύ ‘σκληρό’, καθώς όπως έχω πει είχαμε 13 περιπτώσεις Covid τις τελευταίες 25 μέρες. Το γεγονός αυτό επηρέασε πολύ το παιχνίδι μας, την φυσική μας κατάσταση, την αυτοπεποίθησή μας.

Έχουμε αρκετούς παίκτες που φαίνεται πως η κατάστασή τους είναι ερωτηματικό, για αυτό κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση μας βοηθά να ανακτήσουμε την καλή αγωνιστική κατάσταση που είχαμε στον πρώτο γύρο.

Όπως είπα και πριν την αναμέτρηση, όσο προχωρά η σεζόν κάθε νίκη είναι κρίσιμη, κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός, για αυτό και αυτή η εκτός έδρας είναι είναι πολύ σημαντική. Συγχαρητήρια στην Μπασκόνια και στον φίλο μου, Νέβεν Σπάχια. Τους εύχομαι καλή τύχη στα επόμενα παιχνίδια».

Ερωτηθείς ποιο ήταν το κλειδί στα τελευταία λεπτά που έδωσε στην ομάδα του τη νίκη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε:

«Κλέψαμε τη μπάλα 13 φορές και τις περισσότερες φορές σε κρίσιμα σημεία του αγώνα μας έδωσαν transition. Σίγουρα έπρεπε να εκτελέσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι μέσα από πίεση στην μπάλα. Έπρεπε να αναγκάσουμε τους δημιουργούς της Μπασκόνια να κάνουν πολλά λάθη.

Θεωρώ πως το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν 3-4 κλεψίματα μαζί με δύο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Φαλ και μας έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες. Σκοράραμε και στις δύο καταστάσεις και ήταν πολύ σημαντικό».

Σε ερώτηση σχετικά με την διαχείριση που έπρεπε να κάνει μετά το κουραστικό ματς στην Μαδρίτη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε:

«Αυτό που έχω να πω είναι πως ο αγώνας στην Μαδρίτη ήταν ένα ματς υψηλής έντασης και σκληράδας. Οπως ίσως είδατε, το αποτέλεσμα αποφασίστηκε από κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Η Ρεάλ άσκησε μεγάλη πίεση για να επιστρέψει στο ματς και ουσιαστικά οι πλέι μέικερ μας έπρεπε να διαχειριστούν όλο αυτό το σκληρό παιχνίδι. Είχαμε μια μέρα λιγότερη σε σχέση με την Μπασκόνια να προετοιμαστούμε για την αποψινή αναμέτρηση.

Θεωρώ πως πρέπει να ‘ανοίξουμε’ λίγο περισσότερο τον πάγκο μας, το ροτέισον, παρότι δεν ήταν μαζί μας οι Λαρεντζάκης και Έισι, ενώ και ο Σακίλ Μακ Κίσικ ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον να παίξει. Αγωνίστηκε μόνο 6-7 λεπτά, γιατί ήταν αδύνατο να παίξει περισσότερο.

Οπότε, η μεγαλύτερη ανησυχία μου ήταν να κάνω αλλαγές, επειδή συνειδητοποίησα πως οι παίκτες μου δεν είχαν ενέργεια, ώστε να τους δίνω ανάσες για να επιστρέψουν στο παιχνίδι στη συνέχεια. Για αυτό έβγαλα τον Ντόρσεϊ 7-8 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και για αυτό δεν έπαιξε στα τρία τελευταία λεπτά ο Σλούκας, που ήταν πραγματικά πολύ κουρασμένος. Για εμάς ήταν σημαντικό να έχουμε σταθερότητα στην άμυνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…