Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μπουρλά: «Η Pfizer προσέγγισε πάνω από έναν στους έξι ανθρώπους στη Γη το 2021»

Μπουρλά: «Η Pfizer προσέγγισε πάνω από έναν στους έξι ανθρώπους στη Γη το 2021»

Μπουρλά

Με ανάρτησή του στο Twitter ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την παρουσία της εταιρείας το 2021. Ο κ. Αλβέρτος Μπουρλά στην ανάρτησή του δεν παρέλειψε να αναφέρει τους εργαζόμενους της Pfizer αποκαλώντας τους «συναδέλφους».

Η ανάρτηση Μπουρλά

«Τι τρίμηνο και τι έτος! Χάρη στους συναδέλφους της Pfizer, προσεγγίσαμε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ασθενείς με τα φάρμακα και τα εμβόλιά μας. Αυτό είναι πάνω από 1 στους 6 ανθρώπους στη Γη. Ποτέ πριν η απήχησή μας στους ασθενείς δεν ήταν τόσο εκτεταμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer.

Τα έσοδα της Pfizer για το 2021

Η ανάρτηση αυτή του κ. Μπουρλά, έρχεται μετά την ανακοίνωση της Pfizer η οποία ανέφερε την Τρίτη ότι περιμένει φέτος έσοδα 54 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο και το χάπι κατά της Covid-19, όμως η Wall Street περίμενε περισσότερα και η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά σχεδόν 5%.

Όπως γράφουν τα Dnews, Η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του εμβολίου από τα 31 στα 32 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 33,79 δισ. για το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Refinitiv.

Σε κάθε περίπτωση, το νούμερο θα είναι μικρότερο από τα περυσινά έσοδα του εμβολίου, τα οποία είχαν ανέλθει στα 36,8 δισ.

Όσον αφορά τη θεραπεία Paxlovid κατά της Covid-19 τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 33 δισ. το 2022, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις επενδυτών για 22,88 δισ.

Τα συνολικά ετήσια έσοδα εκτιμώνται στα 98-102 δισ., κάτι που σημαίνει ότι η Pfizer θα πετύχει ρεκόρ εσόδων για δεύτερη συνεχή χρονιά, αν και το ποσό παραμένει κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για 105,48 δισ.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει δοκιμές νέου εμβολίου ειδικά για την Όμικρον και αναπτύσσει νέα βερσιόν του χαπιού Paxlovid, το οποίο μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς με μέτρια Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.

Για το 2022 η παραγωγή του εμβολίου σχεδιάζεται να αυξηθεί από τα τρία εκατομμύρια δόσεων στα 4 δισεκατομμύρια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…