Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κουτσούμπας: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας» [vid]

Κουτσούμπας: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας» [vid]

koutsoumpas scaled e1645867122536 jpg

Ο Γενικός Γραμματέας Της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βάδισε επικεφαλής μεγάλου αντιϊμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στους δρόμους της Αθήνας.

Από τη ρωσική έως την αμερικανική πρεσβεία ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Αθήνα. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε και δήλωση προς τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας τη θέση του Κόμματος.

Χιλιάδες λαού και νεολαίας, με σφιγμένες γροθιές, δόνησαν την Αθήνα φωνάζοντας: Συναγερμός, όχι στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Δ. Κουτσούμπας: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η Ελλάδα να σταματήσει να εμπλέκεται

«Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ξεκίνησε η μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα. Περίπου στις 6 μ.μ. άρχισαν να φτάνουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε λίγη ώρα σχηματίστηκε μια μεγάλη συγκέντρωση.

«Για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς, οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς», «Κέρδη βαμμένα στο αίμα των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί – Στα σχέδια πολέμου καμιά συμμετοχή», «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ζήτω η ενωμένη πάλη των λαών» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας.

kke poreia imperialismos scaled e1645867083777

ΠΗΓΗ: 902.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…