Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΟΚ: Η αυλή των θαυμάτων άνοιξε και μας περιμένει

ΕΟΚ: Η αυλή των θαυμάτων άνοιξε και μας περιμένει

Ο Λιόλιος στην αυλή των θαυμάτων

Η αυλή του Βασιλακόπουλου ήταν ο βασικός λόγος, για τον οποίο ζητούσαμε επί σειρά ετών την αλλαγή. Είχε βαλτώσει η ΕΟΚ κι η διάλυση της… αυλής ήταν αυτοσκοπός, για όσους αγαπούσαν κι αγαπούν το μπάσκετ. Και δεν το μετανιώνουμε. Δεν πιστεύαμε ότι θα βρεθούμε σε άλλη… αυλή, αυτή των θαυμάτων, αλλά ας είναι. Από τη στιγμή που ξηλώθηκε το πουλόβερ, ας βιώνουμε και θαύματα κι ας μην τα πιστεύουμε.

Θαύματα είπατε; Μα θαύμα δεν είναι ένας διαιτητής Γ’ εθνικής να σφυρίζει αγώνα -έστω και φιλικό- Α1 κατηγορίας; Συνέβη στην Πάτρα. Στον αγώνα προετοιμασίας Απόλλων – Λαύριο (80-79) διαιτητές ήταν οι: Κωνσταντινίδου – Μαρινάκης – Λιαρομμάτης. Ο τελευταίος είναι αξιολογημένος διαιτητής τρίτης κατηγορίας.

Μακάρι το παιδί να γίνει διεθνής. Ενδεχομένως πρόκειται για εξόχως ταλαντούχο διαιτητή, κάτι που δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω. Αυτό, όμως, που δεν παρακάμπτεται είναι η αμφισβήτηση στο πρόσωπο των διαιτητών μεγαλύτερων κατηγοριών. Για να φτάσουν να ορίσει διαιτητή Γ’ εθνικής, σημαίνει ότι οι πάνω από αυτόν είναι για τα… μπάζα. Φαντάζομαι θα επαναξιολογηθεί, αλλά μέχρι τότε ένα θαύμα στην αυλή έγινε.

Ταξίδι στον χρόνο

Δεν είναι το μοναδικό. Έφτασε χθες (08/02) στις Ενώσεις ενημέρωση από την ΕΟΚ. Τι έλεγε; «Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της δεκαπενθήμερης παράτασης, που έχει δοθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εξαιτίας της διακοπής των πρωταθλημάτων, λόγω covid 19, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, μετά τις 31 Ιανουαρίου οι παίκτες που έχουν μεταγραφεί θα μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες, έστω κι αν αυτοί είναι αναβληθέντες ή μη αγώνες του πρώτου γύρου».

Αν το καταλαβαίνω καλά, γιατί με τα θαύματα δεν το έχω, μια ομάδα της Α2 μπορούσε να χρησιμοποιήσει παίκτη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά δεν το ήξερε. Αν δεν ήμασταν στην αυλή των θαυμάτων, θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση έπρεπε να φτάσει 30 ή 31 Ιανουαρίου. Για να έχει νόημα. Άργησε κάποιος;

Γιατί να στερηθεί από ομάδες το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν παίκτες, από τη στιγμή που ισχύουν τα παραπάνω; Κι αν κάποιος προσφύγει; Αν πει «δεν με ενημέρωσαν ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω παίκτη μου, με αποτέλεσμα να χάσω» τι θα συμβεί;

Αντί επιλόγου: Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Αν είναι εξόφθαλμα θαρρώ ότι οφείλουμε να τα επισημάνουμε, ώστε να διορθώνονται. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη. Ακόμα καλύτερο είναι ενίοτε να βγεις και να πεις «παιδιά, αβλεψία. Έγινε στραβή». Αν υπήρχαν λόγοι, που δεν θέλαμε άλλο Βασιλακόπουλο, από τους βασικότερους ήταν ότι πίστευε πως έχει το αλάθητο του Πάπα. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Και μην περιορίζεστε στην… αυλή, που σας λέει ότι είσαστε οι καλύτεροι του πλανήτη. Οι αυλικοί προσφέρουν σταθερά κακές υπηρεσίες.

● Η φωτογραφία είναι από τη θεατρική παράσταση «Η αυλή των θαυμάτων», της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, στο θεατράκι «Βασίλης Τσάγκλος» του Μαραθώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…