Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Χαστούκι στην ΟΔΚΕ, δικαίωση των τεσσάρων της ΚΕΔ

Χαστούκι στην ΟΔΚΕ, δικαίωση των τεσσάρων της ΚΕΔ

Ντροπή για την ΟΔΚΕ

Ήταν 29 Νοεμβρίου όταν είχαμε ασχοληθεί με το θέμα (δείτε εδώ). Η ΟΔΚΕ είχε τιμωρήσει τα 4/5 της πρώην ΚΕΔ/ΕΟΚ, με… εξοντωτικές ποινές. Με 2.5 χρόνια αποκλεισμό τον Στέλιο Συμεωνίδη και από 2 χρόνια του Κώστα Κορομηλά, Νίκο Ζαβλανό και Κώστα Μητσόπουλο. Ο μόνος που είχε εξαιρεθεί από την τιμωρία ήταν ο Κυριάκος Ταβουλαρέας, επειδή δεν είχε υπογράψει τη σχετική απόφαση.

Τα μέλη της τότε ΚΕΔ/ΕΟΚ ενημέρωσαν ότι δεν θα παραστούν στο σεμινάριο διαιτησίας της ΟΔΚΕ. Αυτό στάθηκε αφορμή για να τιμωρήσει η Ομοσπονδία με διετή αποκλεισμό ιστορικά στελέχη του χώρου. Προσέξτε: Μπορεί καθένας να διαφωνεί με τον τρόπο, που διαχειρίστηκαν την «εξουσία» τα πρώην μέλη της ΚΕΔ. Άλλο αυτό κι άλλο να διαγράφεις την ιστορία ανθρώπων, που είναι δεκαετίες στον χώρο.

Άπαντες προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο -φυσικά- τους δικαίωσε. Το χαστούκι στην ΟΔΚΕ είναι ηχηρό, αλλά δεν είναι μόνο η διοίκησή της έκθετη. Απολύτως εκτεθειμένος είναι ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος είχε ψέξει τον κ. Σιμητόπουλο, επειδή αντέδρασε. Επειδή ζήτηση να τιμωρηθούν με έγγραφη επίπληξη, αντί για αποκλεισμό. «Θα σε γράψει η ιστορία» του είχε πει. Ενδεχομένως να ήταν και προφητικός.

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Όταν είχαμε αναδείξει το θέμα, είχαμε αναρωτηθεί αν θα αντιδράσει ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος, που είχε κάνει σημαία την ενότητα του χώρου δεν αντέδρασε τότε. Έχασε μια μοναδική ευκαιρία να δείξει συνέπεια λόγων κι έργων. Και μην πει κανείς ότι η ΟΔΚΕ είναι ανεξάρτητη ομοσπονδία. Όπως δεν μπορεί να καμώνεται ότι δεν αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για ρεβανσιστική ενέργεια.

Η αποκοτιά της ΟΔΚΕ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Θα περιμένουμε και το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ, το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο για μια σειρά από αβάσιμες κι αστήρικτες τιμωρίες. Κι αντιλαμβάνεστε πως κανείς εκ των ενοχληθέντων δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Αντί επιλόγου: Περιμένουμε την αντίδραση του προέδρου της ΟΔΚΕ. Θα βγει να πει (έστω και τώρα) «κάναμε λάθος». Αλήθεια, ο λαλίστατος κ. Ελευθεριάδης θα πάρει θέση, ή εξάντλησε τη ρητορική του στην «επίθεση» προς τον Σιμητόπουλο;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…