Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ξεκάθαρος ο Βορίδης: «Κανονικά τη Δευτέρα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60»

Ξεκάθαρος ο Βορίδης: «Κανονικά τη Δευτέρα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60»

Βορίδης

Μήνυμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όπως αναφέρεται στα dnews.gr. 

«Από Δευτέρα πρόστιμο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σχετικά με τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε αλλά στους άλλους θα δώσουμε παράταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cnn.gr, εκτιμάται ότι θα βεβαιωθούν σε βάθος 15μέρου περίπου 300.000 πρόστιμα, πρώτα στις περιπτώσεις των άνω των 60 που θεωρείται δεδομένο ότι δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσης.

Για όσους εξαιρούνται υπάρχει περιθώριο ακόμη 2,5 ημερών να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα. Μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους είναι προφανές ότι δεν θα βεβαιώνεται το σχετικό πρόστιμο.

Για ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, ΑΦΜ αποβιωσάντων που ακόμη δεν έχει διαγραφεί, και πάλι η εξαίρεση υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής οδού με την επιλογή της αντίστοιχης διαδρομής στην ειδική πλατφόρμα.

Ακόμη εξαιρούνται από τα διοικητικά πρόστιμα όσοι ανήκουν σε ΔΟΥ του εξωτερικού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…