Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρχονται συλλήψεις

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρχονται συλλήψεις

βιασμός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού 24χρονης κοπέλας σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Νέα παρέμβαση σε ανώτατο επίπεδο – αυτή τη φορά εκ μέρους του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου – προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού νεαρής κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα και από την χθεσινή αναβάθμιση των ερευνών από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Με ιδιαιτερό ενδιαφέρον αναμένονται, τώρα, τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στην 24χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε λάβει υπνωτικά χάπια ή ναρκωτικές ουσίες, γεγονός που θα αναβαθμίσει το κατηγορητήριο και θα επεκτείνει τις έρευνες.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται σε περίπου 10 ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε σήμερα ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ ανέφερε ότι αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί – όπως είπε και ο δικηγόρος της – θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο, φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια για τους δράστες.

«Θα υπάρξουν συλλήψεις»

Μιλώντας στo Mega, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μάλιστα, προανήγγειλε συλλήψεις:

«Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας».

«Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα της αισθήσεις της.

Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

«Να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στον Α.Τ. Λευκού Πυργού – όπου η 24χρονη γυναίκα κατήγγειλε το βιασμό της – προκειμένου να στείλει το μήνυμα πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως.

«Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά», ανέφερε αρχικά ο υπουργός κατά την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα.

«Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας», τόνισε στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

Ερωτηθείς για την έρευνα που έχει ξεκινήσει για ενδέχομενη ύπαρξγ κυκλώματος μαστροπείας με αφορμή τη καταγγελία για ομαδικό βιασμό σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, ο υπουργός τόνισε ότι «πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά».

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…