Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι ειδικοί: Τα σενάρια για παράταση των μέτρων και… η επιστροφή της μουσικής

Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι ειδικοί: Τα σενάρια για παράταση των μέτρων και… η επιστροφή της μουσικής

σενάρια

Συνεδριάζουν αύριο τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποφανθούν για τα υφιστάμενα μέτρα που εκπνέουν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται στα dnews.gr. 

Η «σταθεροποίηση» της Όμικρον και οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης των δεικτών της πανδημίας φέρνουν στο τραπέζι τα πρώτα σχέδια για τη σταδιακή άρση κάποιων από τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα σε εστίαση και γήπεδα.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης, ωστόσο το γεγονός οτί αυτή οδηγεί σε ηπίες – κατά κανόνα – νοσηλείες αποτελεί σημαντική προϋποθέση για την αναθεώρηση των μέτρων.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις στης προς την κυβέρνηση, οι πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία δεν πρόκειται επουδενί να σημάνει την άρση των μέτρων – δεδομένου και του χθεσινού ανοίγματος των σχολείων, που αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Τα σενάρια θέλουν μερική χαλάρωση ορισμένων από τους περιορισμούς με αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι η αύξηση των θεατών στα γήπεδα από το 10% και έως χίλια άτομα στο 20%.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι μπαίνει και η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, μετά τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς να μεταβάλλεται ωστόσο καμία άλλη από τις απαγορεύσεις που ισχύουν.

Το μόνο σίγουρο δηλαδή είναι ότι θα παραμείνει το ωράριο έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση των ορθίων, αλλά και τα έξι άτομα ανά τραπέζι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τηλεδιοίκηση: Η λειτουργία που θα μπορούσε να προλάβει την τραγωδία

Η Λειτουργία που θα γλιτωνε την τραγωδία στα Τέμπη. Το πώς λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εξήγη…