Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τέταρτη δόση: Έρχονται εξελίξεις ακόμα και σήμερα, ποιους αφορά

Τέταρτη δόση: Έρχονται εξελίξεις ακόμα και σήμερα, ποιους αφορά

δόση

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις όσον αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους, όπως αναφέρεται στα dnews.gr.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους.

Όπως ξεκαθάρισε, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα, ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής – δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

«Η τετάρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε πως όλοι οι διασωληνωμένοι είναι με μετάλλαξη Δέλτα ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η όμικρον είναι μια μετάλλαξη χαμηλής μεταδοτικότητας ενώ η τρίτη δόση προστατεύει ώστε να μην την περάσει κάποιος βαριά.

Για το πρόστιμο των 100 ευρώ
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως κάποιος για να μην πληρώσει τον εμβολιασμό του δεν αρκεί η μια δόση ενώ, έχουν κλειστεί ήδη 200.000 ραντεβού.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Tο «no politica» μας έστειλε τον λογαριασμό

Είναι νωπές οι Ευρωεκλογές στη χώρα μας και όχι μόνο. Όλοι συνομολογούν ότι μεγάλος νικητή…