Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σφαιρόπουλος: «Παίξαμε όπως θέλω, να συνεχίσουμε έτσι»

Σφαιρόπουλος: «Παίξαμε όπως θέλω, να συνεχίσουμε έτσι»

Σφαιρόπουλος

Στην μεγάλη νίκη που έκανε η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό στάθηκε στην συνέντευξη τύπου ο Έλληνας τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβιβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός της ισραηλινής ομάδας:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι στα 90 χρόνια του συλλόγου, κερδίσαμε. Χαιρόμαστε που κερδίσαμε έπειτα από οκτώ ήττες και που παίζουμε και πάλι, όπως θέλω. Αυτό σημαίνει εξαιρετική άμυνα. Κρατήσαμε στους 69 πόντους, την ομάδα με την καλύτερη επίθεση ανά κατοχή. Και νομίζω δεν είναι 69 γιατί στο τέλος σταματήσαμε στα 2-3 λεπτά και σκόραραν περισσότερο. Αρχίσαμε πολύ καλά επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο, αλλά και στην άμυνα, όμως το κλειδί για τη νίκη ήταν το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όπου τους κρατήσαμε για πολλά λεπτά χωρίς καλάθι. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και είμαστε χαρούμενοι που δώσαμε χαρά ξανά στους φιλάθλους μας, βλέποντας την ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ.

Όταν δεν κάνεις προετοιμασία, δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα πώς θα λειτουργήσει η ομάδα. Δεν έχουμε προπονήσεις μέσα στη σεζόν για να βελτιωθούμε όσο θέλουμε. Σε αυτή την περίοδο του κοωνοϊού, είχαμε μεν κάποια προβλήματα, γιατί δεν μπορούσαμε πάντα να κάνουμε προπόνηση στο πέντε εναντίον πέντε. Μπορέσαμε όμως να δουλέψουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Αυτό ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας όσο είμαι στη Μακάμπι στο πώς διαχειριστήκαμε τα ομαδικά φάουλ. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε αυτό το διάστημα. Δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν κάναμε καλή προετοιμασία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…