Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Προμηθέας: Ένα… γκρίζο ρολόι σταματημένο!

Προμηθέας: Ένα… γκρίζο ρολόι σταματημένο!

super cup, Κορομηλάς, Τσαρούχα

Αν υπάρχει ένα διαιτητικό γεγονός το Σαββατοκύριακο, είναι η εκκένωση του Ιβανόφειου, από τον Ηλία Κορομηλά. Ο Προμηθέας νίκησε απολύτως δίκαια, κάτι που παραδέχθηκε κι ο κόουτς Μέξας. Όσο διαρκούσε η διακοπή, ένιωθα ότι έχω ξαναδεί σε αγώνα των Πατρινών τον Κορομηλά. Περίεργο; Αλίμονο. Κάπως έτσι μπήκε η ιδέα να ψάξουμε τις αγωνιστικές.

Τι βρήκαμε; Υπάρχει μια τετράδα διαιτητών, η οποία σταθερά «σφυρίζει» την πορτοκαλί ομάδα. Ο Προμηθέας και οι Fantastic Four πάνε μαζί. Η… έρευνα (μπορεί καθένας να την κάνει) έδειξε πως: Πουρσανίδης και Κορομηλάς παίζουν συνήθως στα εκτός έδρας, ενώ Τσαρούχα και Παπαπέτρου τα εντός έδρας.

Μακριά από την Πάτρα ο Προμηθέας συνάντησε τον Πουρσανίδη την 1η αγωνιστική, στην αναμέτρηση με το Περιστέρι, την 3η αγωνιστική με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και την 9η αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ. Σε αυτό το παιχνίδι ο Προμηθέας ηττήθηκε κι ο Πουρσανίδης τιμωρήθηκε. Ο παρατηρητής διαιτησίας (Σχινάς) δεν τον παρέπεμψε, όμως αποφασίστηκε η τιμωρία του. Την 11η αγωνιστική στο ματς με τον Παναθηναϊκό συναντάμε την Τσαρούχα.

Συνεχίζουμε με τα εκτός έδρας. Ο Προμηθέας θα βρεθεί με τον Ηλία Κορομηλά την 5η αγωνιστική, στο τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα, την 7η αγωνιστική στη Νίκαια με τον Ιωνικό και χθες (12η αγωνιστική) στο Ιβανόφειο με τον Ηρακλή.

Οι άλλοι δύο στην Πάτρα

Όπως θα διαπιστώσατε, η σύμπτωση είναι φοβερή. Αλλά κι εντός έδρας ο Προμηθέας έχει… στάνταρ διαιτητές. Ο Παπαπέτρου έπαιξε τη 2η αγωνιστική (με ΠΑΟΚ), η Τσαρούχα την 4η αγωνιστική (με Λάρισα), ο Πουρσανίδης την 6η αγωνιστική (με Άρη), η Τσαρούχα την 8η αγωνιστική (με Κολοσσό), ο Παπαπέτρου τη 10η αγωνιστική (με Λαύριο).

Όπως προκύπτει από τους ορισμούς, ΔΕΝ υπάρχει αγώνας που να έπαιξε ο Προμηθέας και να μην ήταν ένας εκ των τεσσάρων διαιτητών! Απίστευτο; Προδήλως είναι… τυχαίο γεγονός. Μόνο που αυτή η σύμπτωση είναι μοναδική στο πρωτάθλημα. Εκτός αν μας διέφυγε κάτι, που ουδόλως μειώνει το ενδιαφέρον του ευρήματος.

Αντί επιλόγου: Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για εύνοια των διαιτητών προς την ομάδα της Πάτρας. Άλλωστε ο Προμηθέας διαθέτει σπουδαία ομάδα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε. Επίσης, να σημειώσουμε πως στα παιχνίδια που αναφέραμε (προς άρση κάθε παρεξήγησης), οι Πατρινοί έχουν υποστεί και ήττες, όπως ήταν φυσιολογικό…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ελευθερία Μοσχάτου: Πρόκριση στους Ομίλους του EuroCup Women

Στους Ομίλους του EuroCup Women προκρίθηκε η Ελευθερία Μοσχάτου. Καλορίζικο το …νέο …