Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός – Άρης: Ένα ματς γεμάτο ρεκόρ

Παναθηναϊκός – Άρης: Ένα ματς γεμάτο ρεκόρ

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη ρεβάνς από τον Άρη για την ήττα στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν. Οι «πράσινοι» νίκησαν με 103-83 στο «Nick Gallis Hall» σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από μια σειρά ρεκόρ.

Αναλυτικά τα ρεκόρ του Παναθηναϊκός – Άρης όπως τα καταγράφει η Basket League:

*Ο Βασίλης Καββαδάς έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 1.500 πόντων στον 222ο αγώνα του στη Stoiximan Basket League, με τους έξι που είχε κόντρα στον Άρη.

*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έγινε ο 42ος συνολικά και 21ος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τις 100+.

*Μέσα από τον 37ο αγώνα του στην κατηγορία, ο Λευτέρης Μαντζούκας ξεπέρασε τους 100 πόντους.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε την 33η συνεχόμενη, εντός έδρας νίκη του επί του Άρη αλλά μόλις την τρίτη με «100άρα». Οι προηγούμενες ήταν εκείνες της σεζόν 2019-20 (108-86) και της σεζόν 1993-94 (102-86).

*Με τη συνολική επίδοση 186 πόντων ισοφαρίστηκε το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσοι πόντοι σημειώθηκαν στους αγώνες Ηρακλής-Ολυμπιακός και Απόλλων Oscar-ΠΑΟΚ Mateco.

*Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με το +19 που έκανε σε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας 23 πόντους έναντι τεσσάρων του Άρη. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το +15 που είχαν ο ΠΑΟΚ Mateco στην Πάτρα με τον Απόλλωνα Oscar (2-17) και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον αγώνα του με τον Προμηθέα (22-7).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…