Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός – Αϊντίν 79-83: Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς

Ολυμπιακός – Αϊντίν 79-83: Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Νεσίμπε Αϊντίν για τον πρώτο από τους δυο νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του Eurocup γυναικών. Η ομάδα του Μαρτίνς Ζίμπαρτς γνώρισε την πρώτη της ήττα στην εφετινή σεζόν με σκορ 79-83.

Ο Λετονός τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Νικολοπούλου, Στομολάμπρου, Σταμάτη, Πλουφ και Βίτολα. Από την άλλη ο Όκερμαν επέλεξε για το αρχικό του σχήμα τις Γιλντιμάζ, Τζέσικα Τόμας, Νασισκάιτε, Ελντάζ και Κόατες.

Αμήχανος Ολυμπιακός – Κυρίαρχη Αϊντιν

Ο Ολυμπιακός μπήκε πατώντας καλά στο παιχνίδι. Αρχικά κατάφερε να προηγηθεί με 7-2. Ωστόσο η Αϊντίν αντέδρασε και με ένα τρομερό σερί 9-0 και προηγήθηκε με 11-7 μέσα στο ΣΕΦ. Από εκεί και πέρα η φιλοξενούμενη ομάδα έλεγξε το ρυθμό του αγώνα κυρίως λόγω των κακών επιθετικών επιλογών των γηπεδούχων. Όμως μόλις η τουρκική ομάδα πήγαινε να ξεφύγει, η ελληνική απαντούσε και πλησίαζε.

Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 17-18 υπέρ της Αϊντίν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Ζίμπαρτς έχασαν πλήρως τη συγκέντρωσή τους. Έδειχναν εκνευρισμό, συνεχίζοντας να έχουν κακές επιθετικές επιλογές. Η τουρκική ομάδα, κατάφερε να ξεφύγει με 9 πόντους, διαφορά που διατηρούσε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Το ημίχρονο βρήκε την Αϊντίν να προηγείται με 43-34 μέσα στον Πειραιά.

Καθάρισε η Αϊντίν

Στο τρίτο δεκάλεπτο το γεγονός που επισκίασε ακόμα και την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού, ήταν η είσοδος στο παρκέ της Άννας Σπυριδοπούλου. Η «ερυθρόλευκη» φόργουορντ, αγωνίστηκε μετά από πολύμηνη απουσία.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το χειρότερό του δεκάλεπτο , με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές. Η Αϊντίν, έσφιξε την άμυνά της. Τα χέρια των παικτριών της έμπαιναν σε κάθε σουτ. Ακόμα, κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να ανανεώνουν πολλές επιθέσεις. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 65-52 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο με διάθεση να πιέσει σε όλο το γήπεδο. Η Σταμάτη ευστόχησε σε δυο τρίποντα. Στη συνέχεια η Τόλφρι και η Χάμπλιν μείωσαν κι άλλο τη διαφορά και το παιχνίδι έφτασε στο 60-69.

Όπως αναμενόταν η τουρκική ομάδα αντέδρασε και πήγε τη διαφορά ξανά στους 10 για το 62-72. Οι «ερυθρόλευκες» προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, ωστόσο οι φιλοξενούμενες έβρισκαν λύσεις.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε εκ νέου με τη Σταμάτη να μειώνει τη διαφορά με μια ηγετική εμφάνιση.

Με το τέλος του αγώνα, το φωτεινό ταμπλό στο ΣΕΦ έγραφε 79-83.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 34-43, 52-65, 79-83.

Μπορείτε να είτε τα στατιστικά του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…