Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ All Star Game Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το All Star Game

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το All Star Game

Δεν θα γίνει το All Star Game

All Star Game δεν πρόκειται να δούμε φέτος. Να το γράψουμε πιο σωστά; Ούτε φέτος. Η πανδημία, η ανασφάλεια για το κατά πόσο θα μπορεί να το παρακολουθήσει κόσμος δια ζώσης, οδηγούν τους διοργανωτές σε ματαίωση της εκδήλωσης. Κι αυτό είναι μάλλον ανακουφιστικό για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον τις δύο «μεγάλες».

Ο ΕΣΑΚΕ δεν ρισκάρει. Τα έξοδα για ένα διήμερο All Star Game είναι δεδομένα, ενώ τα έσοδα ενδεχόμενα. Εισιτήρια είναι δύσκολο να κοπούν, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπορεί να παρακολουθήσει κόσμος την εκδήλωση. Ακόμα κι αν τη μετακυλήσουν -όπως ήταν η αρχική ιδέα- γι’ αργότερα, κανείς δεν διασφαλίζει πως θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να… γεμίσουν οι εξέδρες.

Παράλληλα είναι δύσκολο να υπάρξουν χορηγίες, σ’ εποχές ανασφάλειας. Αυτό έχει ως συνέπεια να οδηγηθούν οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ στην απόφαση για ματαίωση του All Star Game. Αλλά δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Είναι κυρίως οικονομικοί, αλλά υπάρχουν κι άλλες διαστάσεις.

Απρόθυμοι οι «μεγάλοι», δεν βγαίνει το πρόγραμμα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εμφανίστηκαν απρόθυμοι για το All Star Game. Έτσι κι αλλιώς, από τότε που αυξήθηκαν οι αγώνες στην Ευρωλίγκα, το διήμερο έπεφτε βαρύ. Πόσο μάλλον τώρα, που υπάρχουν αναβολές αγώνων, που θα προκύψουν από το πουθενά «διαβολοβδομάδες». Οι παίκτες είναι ταλαιπωρημένοι, πολλοί έχουν νοσήσει, οπότε η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αποτελεί προτεραιότητα, ούτε γι’ αυτούς .

Οι υπόλοιπες ομάδες, επίσης έχουν θέματα προς επίλυση. Αναβολές αγώνων, αγωνιστικό πρόγραμμα που επεκτείνεται, άρα κάποια συμβόλαια που είναι μηνιαία θα αυξήσουν το κόστος της χρονιάς. Ένα «χαμένο» Σαββατοκύριακο, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα, είναι επιζήμιο. Αφήστε που κι οι παίκτες (γενικότερα) δεν ψήνονται να συμμετέχουν σε All Star Game.

Όλα αυτά και το καθένα χώρια, οδηγούν σε ματαίωση της εκδήλωσης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά… Με την ελπίδα να είναι η τελευταία, να ξεπεραστεί η πανδημία και να επιστρέψουμε στην μπασκετική μας κανονικότητα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε All Star Game

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…