Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test

eody

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, 7/10 νέες νοσηλείες στην Αττική αφορούν στη νέα παραλλαγή ενώ το 95% που είχαν θετικό PCR για την Όμικρον είχαν και θετικό rapid test.

«Το 70% των εισαγωγών σε νοσοκομεία στην Αττική αφορά στην νέα παραλλαγή Όμικρον», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το 95% που είχαν θετικό PCR για την Όμικρον είχαν και θετικό rapid test, άρα αυτό αποδεικνύει την αξιοπιστία των radip test για την νέα παραλλαγή».

«Η ταχεία επικράτηση της Όμικρον έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις» και «έχει καταστήσει αναγκαία την μελέτη της ανοσολογικής διαφυγής», είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων με δύο δόσεις έναντι της Όμικρον είναι «μειωμένη σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές», ενώ με τρεις δόσεις «προσφέρει προστασία αλλά δεν είναι γνωστή η διάρκεια».

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr αναφέρθηκε σε βρετανική μελέτη με 815 ασθενείς με Όμικρον, στην οποία αποδείχθηκε ότι η 3η δόση προφυλάσσει κατά 90% από την εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, χαρακτήρισε την τρίτη δόση «κλειδί στην αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…