Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Κατάλαβε κανείς, γιατί νιώθει «υπερήφανη» η ΕΟΚ;

Κατάλαβε κανείς, γιατί νιώθει «υπερήφανη» η ΕΟΚ;

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ

Διαβάσαμε στο site της ΕΟΚ (δεν δημοσιεύτηκε μόνο εκεί) «Κοινή ανακοίνωση αθλητικών ομοσπονδιών». Αφορούσε στην εκταμίευση ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού από τη ΓΓΑ. Ποσό, που αποτελεί προκαταβολή από το στοίχημα. Η ΕΟΚ ωφελείται κι ήταν λογικό να συμμετέχει. Ως εδώ όλα καλά. Αλλά υπάρχουν κι όρια!

Πριν προχωρήσουμε, να συμφωνήσουμε με το πνεύμα της ανακοίνωσης. Η υλοποίηση της υπόσχεσης από την πλευρά του κ. Αυγενάκη, έχει σημασία. Αφενός γιατί δίνει ανάσα στις Ομοσπονδίες. Αφετέρου γιατί είναι σημαντικό οι πολιτικοί να τηρούν αυτά που υπόσχονται.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση κι ως προς την πρώτη παράγραφο, ουδεμία παρέμβαση.
«Χαιρετίζουμε εγκάρδια και θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ημέρα για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εκταμίευση 31 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή από το στοίχημα, προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, τις ερασιτεχνικές ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς και προς τις Εθνικές μας ομάδες, μέσω των αθλητικών ομοσπονδιών».

Πώς το είπατε αυτό;

Το κακό είναι πως υπήρξε δεύτερη παράγραφος:
«Λαμβάνοντας υπόψιν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η τόσο σημαντική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αναδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση της σημασίας που του αποδίδει η ελληνική Πολιτεία, γεγονός που κάνει όλους όσους υπηρετούν τον αθλητισμό εξαιρετικά χαρούμενους και υπερήφανους».

Πώς το είπατε; «Μας κάνει χαρούμενους και ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ»; Όποιος εισπράττει είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ; Να νιώσει περήφανη η διοίκηση της ΕΟΚ, αν οι Εθνικές μας ομάδες ανεβούν στο υψηλότερο σκαλί κι ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος. Να νιώσει περήφανη αν κάποια ομάδα μας κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ή άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Να νιώσει περήφανη αν ο Γιάννης βγει ξανά MVP, ή κατακτήσει τον τίτλο του ΝΒΑ. Να νιώσει περήφανη αν βρεθούν κι άλλα ελληνόπουλα στα ντραφτ.

Αλλά να νιώσει περήφανη επειδή εισέπραξε; Το μπάσκετ (δίχως να έχω κάτι με το γκολφ) είναι λαοφιλές άθλημα, που παίζεται στις φτωχογειτονιές. Το ότι μπήκαν λεφτά στα ταμεία της ΕΟΚ είναι ευχάριστο, αλλά όχι και να νιώθουμε περηφάνια.

Αντί επιλόγου: Αν η… περηφάνια έχει να κάνει με το ότι ο πολιτικός ταγός του αθλητισμού έδειξε συνέπεια και δίνει σημασία στον αθλητισμό, τότε μάλλον η ΕΟΚ έχει υποτιμήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αν είναι υπερήφανοι για τα αυτονόητα, μάλλον θεωρούν ακατάλληλο τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…