Κεντρική Basket League Basket League: Περιστέρι και Ηρακλής ψάχνουν οξυγόνο…

Basket League: Περιστέρι και Ηρακλής ψάχνουν οξυγόνο…

Περιστέρι Basket League

Με δυο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται η αναβληθείσα 12η αγωνιστική της Basket League με τις 4 ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής, υποδέχεται τον Προμηθέα στο Ιβανώφειο.

Το μεγαλύτερο… πλήγμα για την ομάδα του «Γηραιού», θα είναι η απουσία του κόσμου του. Οι οπαδοί στηρίζουν και συνήθως γεμίζουν το ιστορικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ωστόσο την Κυριακή 16/1/2022, ελέω κορωνοϊού, δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 1000 οπαδούς. Μέχρι στιγμής, ο Ηρακλής είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας από κοινού με Λάρισα και Ιωνικό. Το ρεκόρ των τριών ουραγών  είναι 3-7. Έτσι, η νίκη των Θεσσαλονικέων αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντολεζάι έχει υπογράψει τις προηγούμενες ημέρες και θα ενισχύσει την προσπάθεια του Κώστα Μέξα.

Από την άλλη ο Προμηθέας βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας ρεκόρ 7-4. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου θέλει τη νίκη προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην 4αδα της διοργάνωσης. Το Τζάμπολ της αναμέτρησης θα γίνει στο Ιβανώφειο στις 17:00, ενώ υπάρχει και απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ 3.

Στην άλλη αναμέτρηση, το Περιστέρι υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι του Μίλαν Τόμιτς, έχουν πραγματοποιήσει αλλαγές στο ρόστερ και… «καίγονται» για τη νίκη. Αυτή τη στιγμή οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης», έχουν ρεκόρ 4-6, ευρισκόμενοι ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι του Στέφανου Δέδα, έχουν ρεκόρ 5-5 και παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματά τους, χτυπούν με αξιώσεις την πόρτα των play off της Basket League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Basket League

Ηρακλής – Προμηθέας (17:00, ΕΡΤ3)
Περιστέρι – ΑΕΚ (20:00, ΕΡΤ3)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…