Κεντρική Ειδήσεις Αυγενάκης: «Λάθος το μέτρο των 1.000 ατόμων στο γήπεδο»

Αυγενάκης: «Λάθος το μέτρο των 1.000 ατόμων στο γήπεδο»

Α

Αντίθετος με τον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού γι ακόμη μία φορά τόνισε ότι είναι ένα λανθασμένο μέτρο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ:

Για το μέτρο των φιλάθλων: «Υπήρξε μία χαλάρωση που έφερε αρνητικά αποτελέσματα κι έπρεπε να πάρουμε μέτρα. Προσωπικά, το μέχρι 1.000 άτομα το θεώρησα και το είπα δημόσια πως ήταν λάθος ως μέτρο, διότι θα μπορούσε να πάει σε πρώτη φάση στους έχοντες διαρκείας. Που για να έχεις διαρκείας, μία προϋπόθεση είναι να είσαι εμβολιασμένος, άρα αυτομάτως θα ελέγχεις απολύτως την είσοδο.

Κι εμείς είμαστε σε μία φάση να αξιολογήσουμε τη ζημία που έχει υποστεί κάθε ΠΑΕ ή ΚΑΕ και να κάνουμε τις σχετικές ενέργειες. Θέλω να πω ότι η κυβέρνηση αυτή για τα θέματα του αθλητισμού έχει συμβάλει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο την αθλητική οικογένεια».

Για την ΕΠΟ: «Έχουμε την εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ μετά την παραίτηση του Θ.Ζαγοράκη οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι λιγοψυχούν και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική Πολιτεία θέλει, ζητά και θα το κάνει με εντονότερο τρόπο όσο περνάει ο καιρός, να εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη. Διότι είναι κάτι το οποίο δεν το “σκαρφίστηκε” η Κυβέρνηση, αλλά κοινή απόφαση και δέσμευση τόσο του πρωθυπουργού της χώρα μας, όσο και των προέδρων FIFA και UEFA.

Άρα, αν κάποιοι επικαλούνται αυτοδιοίκητα, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι αυτόνομο κράτος ή κρατίδιο μέσα στο ελληνικό κράτος η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα που συζητάμε, είναι 5 ή έξι μήνες που ξεφεύγει ή νομίζει πώς ξεφεύγει η νυν διοίκηση (σ.σ. στην εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης). Είναι υποχρέωσή της. Εμείς έχουμε κάνει τις δέουσες ενέργειες προς τη FIFA και την UEFA για τη μη εφαρμογή όσων αναφέρουν οι ίδιοι μέσα στην Ολιστικής Μελέτης. Όσα έπρεπε να κινηθεί το κράτος για να τα υλοποιήσει, το έχουμε κάνει στο 101%.

Μπορεί να υπάρχει και αυτό (σ.σ. αλλαγή) εφόσον η συγκεκριμένη διοίκηση αδυνατεί να εφαρμόσει ή κωφεύει ή προσπαθεί με τεχνάσματα ή ανακοινώσεις που είναι κάτω του μηδενός…».

Για τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης: «Υπάρχουν εργαλεία. Το ένα επίπεδο είναι να υπάρχει συνεννόηση FIFA και UEFA. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η UEFA έχει βαθιά ενόχληση για τη διαρκή αναβολή εφαρμογής της Ολιστικής από πλευράς διοίκησης. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κλείσει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης εδώ κι αρκετούς μήνες. Έχουμε πληροφορία ότι έφτασε προσφάτως πολύ σκληρή επιστολή από την UEFA με διάφορες επισημάνσεις τα οποία θα έρθουν στη δημοσιότητα εν ευθέτω χρόνο. Και η FIFA επίσης, που φαίνεται να είναι η πιο προστατευτική στο αυτοδιοίκητο, έχει ενόχληση σε ό,τι αφορά το θέμα της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης από την ΕΠΟ».

Για τη διαιτησία: «Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί από την ώρα που μέρος των διοικητικών ευθυνών της διοίκησης της ΕΠΟ είναι και τα διαιτητικά ζητήματα. Η λανθασμένη πέρα για πέρα απόφαση να εξαρτάται η διαιτησία σε υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο από την ΕΠΟ ή τις ΕΠΣ ήταν λάθος πέρα για πέρα. Γι’ αυτό και μέσα σε αυτά που αναφέρει η Ολιστική Μελέτη που κι εμείς έχουμε ως στόχο είναι να υπάρξει μία ανεξάρτητη πορεία της διαιτησίας. Δεν μπορεί να αποφασίζει η όποια διοίκηση της ΕΠΣ για τα ερασιτεχνικά ή ΕΠΟ για το ανώτερο επίπεδο ποιοι θα είναι οι διαιτητές που θα συμμετέχουν στην κατηγορία. Έχουν γίνει τραγικά λάθη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ειδήσεις

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…