Κεντρική Μην το χάσεις Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον και οι διαφορές με τη Δέλτα

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον και οι διαφορές με τη Δέλτα

astra zeneca

Διαφορετικά συμπτώματα εμφανίζουν οι ασθενείς με την μετάλλαξη Όμικρον σε σχέση με αυτούς που κόλλησαν την μετάλλαξη Δέλτα.

Αν και η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζει 2,4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλοίμωξης σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις καθώς και μεγαλύτερη γενικότερα μεταδοτικότητα, ωστόσο έχει διαφορετικά και ηπιότερα συμπτώματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το νέο στέλεχος συνδέεται με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επαναλοιμώξεων, σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα επιδημικά κύματα. Για τον λόγο αυτό, εκτιμούν οι επιστήμονες, η ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον οφείλεται και στην ικανότητά της να μολύνει ξανά ανθρώπους που είχαν περάσει Covid-19 στο παρελθόν.

Συνήθη συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα είναι ο πυρετός, η καταρροή και το φτέρνισμα. Αντιθέτως το πρώτο σημάδι της λοίμωξης που προκαλείται από την Ομικρον φαίνεται να είναι η γενική κακουχία με τους ασθενείς να παραπονιούνται για την κούραση που νιώθουν.

Όπως  αναφέρουν τα dikaiologitika.gr οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από το στέλεχος Όμικρον παραπονιούνται για κόπωση, πόνους στο κεφάλι και στο σώμα, περιστασιακό πονόλαιμο και βήχα.

Οι μολύνσεις που προκλήθηκαν από τη Δέλτα προκαλούν αυξημένους παλμούς, που έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλό επίπεδο οξυγόνου, καθώς και απώλεια γεύσης και όσφρησης.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Μην το χάσεις

Δειτε επισης

Kακοκαιρία Ελπίς: Σε ποιες περιοχές αποφασίστηκε αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία…