Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στην Ιερά σύνοδο την Δευτέρα ο Μητσοτάκης ενόψει των Χριστουγέννων

Στην Ιερά σύνοδο την Δευτέρα ο Μητσοτάκης ενόψει των Χριστουγέννων

Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 12:00, θα παραστεί και θα μιλήσει στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ΔΙΣ.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός συμμετέχει σε συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στις 10/12 συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ στην συνάντησή τους συμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί και η πορεία των εμβολιασμών.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα χρονίζοντα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας, όπως π.χ τα κενά στις οργανικές θέσεις κληρικών, αλλά και ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει, λόγω συναρμοδιότητας άλλων υπουργείων.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…