Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σίμτσακ: «Μπήκαμε με λάθος νοοτροπία στο ματς»

Σίμτσακ: «Μπήκαμε με λάθος νοοτροπία στο ματς»

Ο Βασίλης Σίμτσακ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπήκε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στη NOVA:

Για το τι πήγε στραβά: «Η εικόνα της α’ περιόδου. Μπήκαμε με λάθος νοοτροπία, δε βάλαμε το σώμα, δεν πιέσαμε την μπάλα, ο Ολυμπιακός κάποιες φορές περπατώντας κατέβαζε την μπάλα. Δεν ασκήσαμε πίεση, είχαν πολλά ελεύθερα σουτ. Μόνο στην τρίτη περίοδο κάναμε αυτό που μπορούμε, πιέσαμε, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, κάναμε ελεύθερα σουτ. Στην τελευταία περίοδο ξεκινήσαμε καλά, όμως ο ΜακΚίσικ έβαλε προσωπικά καλάθια και στο τέλος το παρατήσαμε και αφήσανε να ξεφύγει».

Για το τι έλειψε για να γίνει η ανατροπή: «Το καθαρό μυαλό. Το ματς είχε μεγάλη ένταση, κουραστήκαμε στη γ’ περίοδο, όχι μόνο λόγω της απουσίας του Σαντ Ρόος, αλλά και γιατί λόγω αυτού του συμβάντος χάσαμε μία προπόνηση. Μας έλειψε το καθαρό μυαλό για να βγάλουμε κάποιες καλές άμυνες εκεί που έπρεπε, ο ΜακΚίσικ έβαλε μερικά πολύ μεγάλα καλάθια. Το λάθος μας είναι ότι στο τέλος αφήσαμε το παιχνίδι να μας ξεφύγει χωρίς κανένα λόγο».

Για το τι θέλει από τον β’ γύρο ο Παναθηναϊκός: «Να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί γιατί σε ελάχιστα παιχνίδια δεν είχαμε απουσίες. Να χτίσουμε τη νοοοτροπία μας, έχουμε δει σε τι υστερούμε και σε τι είμαστε καλοί. Προσπαθούμε πάρα πολύ, δεν υπάρχει παράπονο από τα παιδιά. Να προσπαθήσουμε στη Εuroleague να βελτιώσουμε τη θέση μας και να κυνηγήσουμε τους στόχους στους οποίους είμαστε μέσα, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…