Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Προεδοποιεί ο Καπραβέλος: «Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα»

Προεδοποιεί ο Καπραβέλος: «Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα»

koronoios asthenis 820x490 2

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμα μια φορά ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Μεταξύ άλλων περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές σε κάθε εφημερία. Χαρακτηριστικά είπε πως “Πάμε για “μαύρα” Χριστούγεννα”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που θα περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων.

«Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο”, πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι “θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα», είπε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Real Fm 107,1.

Εμβόλια και κλειστά σχολεία

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, τα εμβόλια θα έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι και “όχι μέσα στη θύελλα”, ενώ “θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα σχολεία”. Ακόμη τόνισε την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας υψηλής προστασίας FFP2 από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ χαρακτήρισε εστίες υπερμετάδοσης τα γήπεδα.

«Έχει φρακάρει όλο το σύστημα»

Ακόμη μια εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε το πρωί στο “Παπανικολάου”, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο. Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ήταν 50 με την πληρότητα στις ΜΕΘ να είναι για ακόμη μία φορά στο 100%. Και οι 40 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ 4 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Επίσης, εκτός ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και δύο non Covid ασθενείς (σ.σ. το πρωί της Τρίτης ο ένας ασθενής παρέμενε στα χειρουργεία και ο δεύτερος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Ερωτηθείς γιατί δεν οδηγούνται τα non covid περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, κ. Καπραβέλος επισήμανε πως “έχει φρακάρει όλο το σύστημα”.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…