Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Οι 3 μεγάλες αλλαγές που φέρνει το 2022 στους μισθούς

Οι 3 μεγάλες αλλαγές που φέρνει το 2022 στους μισθούς

2022

Τρεις μεγάλες παρεμβάσεις μέσα στο 2022 αναμένεται να αυξ΄ήσουν σημαντικά το μισθό χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όπως αναφλερεται στα dnews.gr. 

Τρεις παρεμβάσεις μέσα στο 2022 αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά χιλιάδες εργαζόμενους μέσα στη χρονιά που μπαίνει σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

Κατώτατος μισθός: Ο κατώτατος μισθός (αφορά 450.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα) από 1/1/2022 θα διαμορφωθεί από τα 650 ευρώ που είναι τώρα στα 663, με την αύξηση κατά 2% που έχει αποφασιστεί, ενώ σχεδιάζεται πρόσθετη αύξηση το δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους (εκτιμάται γύρω στο 3%). Έτσι, έως και 195 ευρώ υψηλότερος θα είναι ο κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου του 2022 αν συνυπολογισθούν και οι τριετίες στους έμπειρους υπαλλήλους.

Εισφορά αλληλεγγύης: Ήδη ανακοινώθηκε η επέκταση για όλο το 2022 της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης το 2022 για το Δημόσιο και τους συνταξιούχους (ένα μέτρο που δεν ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ) τίθεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ασφαλιστικές εισφορές: Διατηρούνται και το 2022 οι μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές για εργοδότες και εργαζόμενους. Αυτό στην πράξη οδηγεί σε σημαντική ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους για ακόμη έναν χρόνο, με άμεσες θετικές συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες. Η μείωση επιμερίζεται σε -1,79% ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και -1,21% ποσοστιαίες μονάδες για τους εργαζόμενους διατηρώντας και την επόμενη χρονιά το σύνολο των εισφορών στο 36,66% από 39,66%.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…