Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Είναι εμβολιασμένοι όλοι στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας;

ΕΟΚ: Είναι εμβολιασμένοι όλοι στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας;

Ευρωπαϊκή Ένωση Κίνα

Είμαστε οι τελευταίοι που θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους. Είμαστε, όμως, οι πρώτοι που θα ψέξουμε όσους δεν τηρούν τα μέτρα. Ειδικά, αν πρόκειται για παράγοντες… πρώτης γραμμής. Κι επειδή δεν θα δείξουμε κανέναν με το δάχτυλο, αρκούμαστε να ρωτήσουμε: Είναι όλοι εμβολιασμένοι στο Δ.Σ. της ΕΟΚ;

Ας ξεκινήσουμε με κάποιες απλές παραδοχές. Είναι δικαίωμα καθενός να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Ειδικά αν δεν εμπίπτει σε κατηγορίες υποχρεωτικότητας. Είτε λόγω ηλικιακού προσδιορισμού, είτε λόγω επαγγελματικής ιδιότητας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να βγαίνουν πρωτόκολλα υγείας για τους αγώνες και τις προπονήσεις και να μην τηρούνται από την κεφαλή του αθλήματος.

«Μα -θα πει κάποιος- γιατί είναι υποχρεωμένοι οι διοικούντες την Ομοσπονδία να κάνουν το εμβόλιο»; Η απάντηση είναι ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Όσοι, όμως, μπαίνουν στα γήπεδα, πηγαίνουν στις εκδηλώσεις, πρέπει να δείχνουν και τα απαραίτητα έγγραφα. Να μην υπάρχει διάκριση, επειδή είναι Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, ή Πρόεδρος Τοπικής Ένωσης.

Για παράδειγμα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο, που έγινε στο ΣΕΦ, ο Άγγελος Παπανικολάου πέρασε όλη τη διαδικασία του ελέγχου. Λεπτομέρεια: Ήταν εκείνος που έφτιαξε όλο το ιατρικό πρωτόκολλο. Κανείς δεν εξαιρείται των μέτρων. Αυτό πρέπει να είναι κανόνας δίχως εξαιρέσεις, δίχως άνω και κάτω τελείες.

Ευθύνη και παράδειγμα για όλους

Αν (λέμε αν) υπάρχει δεν είναι όλοι οι διοικούντες εμβολιασμένοι, υπάρχουν δύο θέματα, κατά την ταπεινή μας άποψη. Αφενός το ζήτημα της ευθύνης, απέναντι στους ανθρώπους, που έρχονται σε επαφή. Τα μέλη του Δ.Σ. έχουν -λόγω θέσης- πολλές διαφορετικές καθημερινές επαφές. Αφετέρου είναι κι ένα ζήτημα παραδείγματος προς όλους.

Υπάρχουν προπονητές και παίκτες, παράγοντες ομάδων, που είναι διστακτικοί. Ειδικά τα νέα παιδιά, έχουν έναν λόγο παραπάνω, θεωρώντας ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα. Όταν οι πρώτοι των πρώτων δεν κάνουν την κίνηση, γιατί εκείνοι να ακολουθήσουν τις προτροπές της ιατρικής κοινότητας; Γιατί να μην χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν;

Αν (ξαναλέμε αν) υπάρχουν άνθρωποι στο Δ.Σ., που δεν είναι εμβολιασμένοι, οφείλουν να το πράξουν. Φυσικά, μιλάμε για όποιον/ους δεν έχει πρόβλημα ιατρικής φύσης. Αναφερόμαστε σ’ εκείνους που συνειδητά απέχουν. Ελπίζουμε κανείς από τη διοίκηση της ΕΟΚ να μην ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …