Κεντρική Ψαγμένα Χουχουλής στο ebasket: «Ο Πανερυθραϊκός χτίζει κάτι μεγάλο και πρωτοποριακό» [audio]

Χουχουλής στο ebasket: «Ο Πανερυθραϊκός χτίζει κάτι μεγάλο και πρωτοποριακό» [audio]

Χουχουλής

Ο Πανερυθραϊκός, παρουσίασε ένα μακρόπνοο πλάνο, με στόχους, όραμα και προοπτική. Ο προπονητικός «αρχιτέκτονας» αυτού του πλάνου, είναι ο κόουτς Δημήτρης Χουχουλής. Ο προπονητής των «κόκκινων» είναι πλήρως ενταγμένος στον όλο σχεδιασμό της ομάδας και τίθεται επικεφαλής μιας μεγάλης προσπάθειας.

Ο κόουτς Χουχουλής, αμέσως μετά την παρουσίαση, παραχώρησε δηλώσεις στο ebasket.gr. Σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό, το πιο σημαντικό από το σχέδιο που αναπτύσσεται, είναι η εξασφάλιση της επόμενης μέρας της ομάδα. Όπως είπε, το όραμα του κυρίου Τσικόπουλου, πρέπει να βρει νέους ανθρώπους να του δώσουν συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Χουχουλής:

Πως αισθάνεστε που είστε κανονικά ενταγμένος σε αυτό το σχεδιασμό;

Χουχουλής: «Υγεία βασικά πάνω από όλα δύσκολες εποχές και να έχουμε καλές γιορτές όλος ο κόσμος. Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχουν άνθρωποι και πρώτα πρώτα ουσιαστικά ο πρόεδρος που έχει αυτό το όραμα αλλά και άνθρωποι μέσα από τη διοίκηση αυτό που είπα και πριν κάτω στη συνέντευξη. Αισθάνομαι περήφανος που συνεργάζομαι αυτούς ανθρώπους που έχουν όραμα. Αισθάνομαι πολύ ωραία και μου δίνει και εμένα νέα πνοή. Επειδή είμαι αρκετά χρόνια στο χώρο έχω δει όλες τις κατηγορίες ουσιαστικά και με δυο τρεις διαφορετικές ομάδες από τη μικρότερη βαθμίδα μέχρι την  Α2.

Άρα έχω επαναλάβει πολλές φορές ίδια πράγματα. Αυτό είναι κάτι καινούργιο το οποίο έτσι που το σκέφτεται ο πρόεδρος είναι κάτι πρωτοποριακό. Αν τελικά με πολλή δουλειά και με τύχη όπως είπα -γιατί χρειάζεται και τύχη στη ζωή σε όλα τα επίπεδα- καταφέρουμε και το υλοποιήσουμε νομίζω ότι θα είναι μία καινούργια ακτίδα αν θέλεις να το πω έτσι λίγο γραφικά για το Ελληνικό μπάσκετ. Δηλαδή να αλλάξει λίγο ο τρόπος προσέγγισης ιδιαίτερα των ομάδων κάτω από την Basket League. Τι θέλουνε να κάνουνε και πως θέλουν να βάλουν καινούργια παιδιά στο χώρο».

Πέρα από την προοπτική που υπάρχει στο σχεδιασμό, για φέτος τι προβλέπεται;

Χουχουλής: «Υπάρχουν έξι παιδιά από 17 μέχρι 20 χρονών. Άλλα πέντε παιδιά από 21 έως 23 και τρία παιδιά πάνω από 25. Άρα λοιπόν ήδη έχουμε μπει σε αυτό το σκεπτικό που παρουσίασε ο πρόεδρος. Νομίζω ότι τα εφηβικά μας και τα παιδικά μας είναι ήδη στο υψηλότερο επίπεδο. Η ακαδημία μας είναι γεμάτη ουσιαστικά δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε άλλα παιδιά. Άρα λοιπόν είμαστε τη βάση μας την έχουμε χτίσει.

Από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε αυτό να το κάνουμε πιο ποιοτικό ακόμα. Όσο για τη φετινή χρονιά, νομίζω ότι ο ένας στόχος που είχε ο πρόεδρος, δηλαδή το παιδικό να πάει στο υψηλότερο επίπεδο ήδη έχει τελειώσει. Το εφηβικό είναι πολύ κοντά στο να είναι στο final four της ΕΣΚΑ και το αντρικό μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε με τη νεανική αυτή η ομάδα, είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Πιστεύω να καταφέρουμε να είμαστε στην πρώτη εξάδα ή εφτάδα του πρωταθλήματος. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία».

Αν κάποιος παίκτης είναι η ζωντανή ιστορία της ομάδας, πώς εντάσσεται σε αυτό το σχέδιο;

Χουχουλής: «Το κάναμε ήδη με τους δύο αθλητές. Τον Γιαουρτογλού και τον Καλλιανιώτη. Χωρίς να κάνουμε χάρη. Αυτά τα παιδιά έχουνε σπάσει τα πόδια τους τα προηγούμενα χρόνια και σε καλές και κακές στιγμές για την ομάδα και μπορούνε να το υποστηρίξουν. Μπορούν να είναι αυτοί που θα συμβουλεύσουν τα νέα παιδιά. Αυτοί που θα τους μεταφέρουν τις παραπάνω εικόνες που έχουν. Το πώς θα προσεγγίσουν αυτό το επίπεδο της κατηγορίας αλλά ταυτόχρονα μπορούν να είναι και ανταγωνιστικοί και ενεργοί.

Δηλαδή να πάρουμε και αθλητική, αγωνιστική βοήθεια από αυτά τα παιδιά. Με τη λογική αυτή μείνανε στην ομάδα. Για να είναι η συνέχεια του νέου εγχειρήματος με αυτό που έχει κάνει μέχρι τώρα Πανερυθραϊκός. Γιατί όπως είπα και στη συνέντευξη, αν ξεχνάς οτιδήποτε κάνεις στη ζωή, αν την ιστορία σου μην ξεχνάς, έρχεται η ώρα που θα «καταστραφείς». Θα σε ξεχάσουν όλοι.

Άρα εμείς τιμάμε την ιστορία μας και ταυτόχρονα προσπαθούμε να βάλουμε νέα παιδιά στο χώρο. Μακάρι παιδιά όπως οι Καλλιανιώτης και Γιαουρτόγλου, ή κάποια παιδιά από τις ομάδες παίδων και εφήβων, να είναι η επόμενη μέρα διοικητικά και  προπονητές στο σύλλογο. Γιατί πρέπει να βλέπουμε και την επόμενη μέρα. Στους συλλόγους τις επιτυχίες και τα καινούργια οράματα τα κάνουν οι άνθρωποι. Πρέπει να βάλουμε καινούργιους ανθρώπους στο σύλλογο για να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια».

Δηλαδή θέλετε να δείτε κάποιον αθλητή να γίνεται βοηθός σας «αύριο»;

Χουχουλής: «Εννοείται! Ήδη ένας από τους βοηθούς μου είναι ο Στέλιος ο Κοντούδης είναι ζωντανή ιστορία. Ο γιος του που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα είναι στην ανδρική ομάδα. Βέβαια, προέρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό και τώρα θα ξαναμπεί στο παρκέ. Έπαθε χιαστό πέρσι στα μέσα του πρωταθλήματος.

Ο μπαμπάς του έχει περάσει ως παίκτης 10 χρόνια από την ομάδα και πλέον είναι συνεργάτης μου. Ο Στέλιος ο γιος του ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πανερυθραϊκού. Είχε έναν ενδιάμεσο σταθμό στα παιδικο-εφηβικά του Παναθηναϊκού και επέστρεψε στην ομάδα της Ερυθραίας στην Α2. ‘Αρα υπάρχει συνέχεια…»

Μπορείτε να ακούσετε όσα είπε ο κόουτς Χουχουλής στο ebasket.gr:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…