Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – Ολυμπιακός: Μάχη των… χαρισματικών σκόρερ στη Ρωσία [pic]

Ζενίτ – Ολυμπιακός: Μάχη των… χαρισματικών σκόρερ στη Ρωσία [pic]

Ζενίτ Ολυμπιακός

Η Ζενίτ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague (19:00 ώρα Ελλάδας). Η ρωσική ομάδα τελεί εδώ και 1μιση σεζόν υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Έχει έρθει αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους» και τις δυο φορές της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, με τους Πειραιώτες να κάνουν το 2 στα 2.

Σίγουρα αναμένεται ένα σκληρό και δυναμικό παιχνίδι, με τις άμυνες να παίζουν βασικό ρόλο. Ωστόσο κοιτάζοντας τα ρόστερ της κάθε ομάδας , αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού τους, θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας χαρισματικός σκόρερ σε κάθε ομάδα. Από τη Ζενίτ διακρίνεται σαφώς ο Τζόρνταν Λόυντ, ενώ από τον Ολυμπιακό, ο Ντόρσεϊ έχει ξεχωρίσει για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα.

Σύμφωνα με στοιχεία που αλιεύσαμε από τη βάση μπασκετικών στατιστικών δεδομένων, 3stepsbasket.com, μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει «κονταρομαχία» επιθετικού ταλέντου μεταξύ Ντόρσεϊ και Λόυντ. Από τη μία ο άσος των «ερυθρολεύκων», ευστοχεί 13.9 πόντους κατά μέσον όρο, έχοντας καλύτερη επίδοση από το 94%  των παικτών της Euroleague. Από την άλλη, ο Τζόρνταν Λόυντ, σκοράρει 12.9 πόντους κατά μέσον όρο, έχοντας καλύτερη επίδοση από 90% των παικτών της Ευρωλίγκας.

Ο Αμερικανός άσος της Ζενίτ, ξεχωρίζει και για το γεγονός ότι το ποσοστό του στο True shooting (δείκτης που εκφράζει ικανότητα στο σκοράρισμα με σουτ ή και βολές) είναι περισσότεροι από το 80% των παικτών της διοργάνωσης. Τουναντίον, ο Ντόρσεϊ, έχει αντίστοιχο ποσοστό που είναι καλύτερο από το 77% των παικτών της λίγκας. Αυτό σημαίνει ότι αν και ο Ντόρσεϊ βάζει περισσότερους μέσα στο καλάθι, οι πόντοι του Λόυντ, έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ρωσικής ομάδας

loydRATINGdorseyRATING

Όπως μας μαρτυρούν όλα τα στοιχεία, πρόκειται για μια μάχη σώμα με σώμα, όπου πέρα από την καλή άμυνα, η κάθε ομάδα θα χρειαστεί τον ταλαντούχο επιθετικά παίκτη της να ξεχωρίσει και πάλι. Οι δυο ομάδες, δεν «κρέμονται» μεν από τους δυο άσους τους, ωστόσο καλούνται να βρουν τα συστήματα εκείνα, που θα τους δώσουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η Ζενίτ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση μίας νίκης από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, όντας σε τροχιά 8αδας, η ομάδα του Πασκουάλ έχει 5 νίκες και 3 ήττες. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχουν 6-2, διατηρώντας το απόλυτο των 6 νικών στο ΣΕΦ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…