Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Τσαντ Μπράουν: Απειλεί ρεκόρ 23 χρόνων του Μικ για το Περιστέρι

Τσαντ Μπράουν: Απειλεί ρεκόρ 23 χρόνων του Μικ για το Περιστέρι

Τσαντ Μπράουν

Ο Τσαντ Μπράουν έφτασε μέσα από το παιχνίδι του Περιστερίου Vitabiotics με τον Απόλλωνα Oscar σε μία επίδοση που λίγοι παίκτες των «κυανοκίτρινων» είχαν στην τελευταία 20ετία και «απειλεί» το ρεκόρ που κρατάει από την περίοδο 1999-2000 ο Έρικ Μικ. Είναι το ρεκόρ των περισσότερων, συνεχόμενων αγώνων με διψήφιο αριθμό ριμπάουντ.

Ο Τσαντ Μπράουν είχε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι διψήφια επίδοση ριμπάουντ. Μέτρησε 10 μετά τα 10 με τον Ολυμπιακό και τα 13 με τη Λάρισα. Στις έξι από τις επτά εμφανίσεις του στη σεζόν είχε 8+ ριμπάουντ. Ο σέντερ του Περιστερίου σημείωσε ρεκόρ 18 χρόνων για το Περιστέρι Vitabiotics αφού τέτοιο σερί τριών αγώνων με διψήφια επίδοση ριμπάουντ δεν υπήρξε από την περίοδο 2003-04. Πιο συγκεκριμένα…

Στην περσινή σεζόν ο Μάρβιν Τζόουνς και στην προπέρσινη ο Γιανίκ Μορέιρα είχαν από τέσσερις διψήφιες επιδόσεις ριμπάουντ για το Περιστέρι και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσει αυτόν τον αριθμό και ο Μπράουν. Ωστόσο, ο Τζόουνς δεν είχε 10+ ριμπάουντ ούτε σε δύο σερί ματς της περσινής σεζόν ενώ ο Μορέιρα πριν δύο χρόνια είχε ένα σερί δύο μόνο ματς με διψήφια επίδοση και την ξεπέρασε χθες ο Μπράουν.

Μένοντας στην πρόσφατη ιστορία του Περιστερίου, ο Μπεν Μπέντιλ είχε 11 διψήφιες επιδόσεις ριμπάουντ σε 35 παιχνίδια του Πρωταθλήματος της περιόδου 2018-19 αλλά δεν έφτασε σε σερί ανάλογο του Μπράουν, με τρία ματς στα 10+.

Για να βρούμε σερί διψήφιων επιδόσεων ριμπάουντ από παίκτη του Περιστερίου θα πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν 18 χρόνια πίσω. Τότε στο φινάλε της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2003-04, ο αείμνηστος πια Γκριγκόρι Χίζνιακ είχε κατά σειρά 10 ριμπάουντ εκτός με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, 11 εκτός με τον Μακεδονικό και 12 ριμπάουντ εντός έδρας με τον Ηλυσιακό. Αυτό το σερί ισοφάρισε χθες ο Τσαντ Μπράουν.

Δύο τέτοια σερί, τριών δηλαδή αγώνων με 10+ ριμπάουντ είχε ως παίκτης του Περιστερίου ο Λάρι Στιούαρτ στη σεζόν 2002-03 και στην προηγούμενη περίοδο (2001-02) από ένα ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Μίκαελ Άντερσεν με τον Έλληνα άσο να «γράφει» ένα ακόμη στη σεζόν 2000-01.

Ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα σε αυτήν την «αλυσίδα» για τον Τσαντ Μπράουν; Αν κάνει κάτι ανάλογο στο ματς της 5ης Δεκεμβρίου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και τον Ιωνικό στις 12 Δεκεμβρίου, μαζέψει δηλαδή 10+ ριμπάουντ για τέταρτο και πέμπτο σερί ματς Πρωταθλήματος, θα ισοφαρίσει την επίδοση στην οποία έφτασε ο Έρικ Μικ στην περίοδο 1999-2000, κάνοντας δηλαδή σερί πέντε αγώνων του Περιστερίου με 10+ ριμπάουντ.

Τότε ο Αμερικανός σέντερ είχε:

11 ριμπάουντ στις 29 Ιανουαρίου 2000 και στο εντός έδρας 62-55 επί του Άρη.

10 ριμπάουντ στις 6 Φεβρουαρίου 2000 και στην εκτός έδρας ήττα από τη Νήαρ Ηστ με 93-84.

10 ριμπάουντ στις 12 Φεβρουαρίου 2000 και στην εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 57-73.

12 ριμπάουντ στις 19 Φεβρουαρίου 2000 και στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 79-81.

11 ριμπάουντ στις 4 Μαρτίου 2000 και στην εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 76-67.

Το σερί είχε σταματήσει στο ματς της 11ης Μαρτίου 2000 απέναντι στη Δάφνη (83-68), στο οποίο ο Έρικ Μικ είχε οχτώ ριμπάουντ.

Άλλοι αριθμοί για το Περιστέρι:

Ο Κώστας Παπαμάρκος πήρε θέση στην άκρη του πάγκου αντί του Σωτήρη Μανωλόπουλου και έβαλε το όνομα του στις λίστες των προπονητών του Περιστερίου Vitabiotics. Έγινε ο 14ος που κοουτσάρισε τους «κυανοκίτρινους» σε ματς της Stoiximan Basket League και ο 12ος που τους οδήγησε σε νίκη.

Οι μόνοι που δεν κατάφεραν να φτάσουν σε νίκη ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην ίδια θέση με αυτόν, κοουτσάροντας δηλαδή την ομάδα ως υπηρεσιακοί. Ήταν πριν από 27 χρόνια όταν ο Νίκος Χριστοδούλου στην 6η και ο Γιάννης Καττής στην 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 1994-95 αποτέλεσαν τη «γέφυρα» μεταξύ του Κώστα Μίσσα και του Στιβ Γιατζόγλου.

Στην πρώτη 40άδα των παικτών του Περιστερίου Vitabiotics με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στη Stoiximan Basket League μπήκε ο Χρήστος Σαλούστρος. Με τα έξι που μάζεψε, έφτασε τα 109 και ξεπέρασε τον Αργύρη Πεδουλάκη που είχε 106.

Με τα τρία ριμπάουντ που είχε στον χθεσινό αγώνα, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έφτασε τα 600 στη 233η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο και μέσα από το ματς που είχε συνολικά 14 λάθη, το Περιστέρι Vitabiotics είχε τα λιγότερα. Έκανε μόλις έξι και ισοφάρισε το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού έξι είχε και το Λαύριο Megabolt στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τη Λάρισα για την 3η αγωνιστική.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Σπανούλης: «Ένα επίτευγμα που δεν το συναντάς συχνά»

Στην έως τώρα πορεία του Περιστερίου αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Μετά την εκτός έδρας …