Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στενάζει το ΕΣΥ, δεκάδες ασθενείς στην αναμονή για ΜΕΘ – Παραδοχή Βασιλακόπουλου για λάθη

Στενάζει το ΕΣΥ, δεκάδες ασθενείς στην αναμονή για ΜΕΘ – Παραδοχή Βασιλακόπουλου για λάθη

ΕΣΥ Στενάζει

Σε δύσκολη κατάσταση είναι όπως φαίνεται το ΕΣΥ. Η «βόμβα» του Θόδωρου Βασιλακόπουλου για κλίνες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν στο «Λαϊκό», ενώ δεν πληρούσαν τις πραγματικές προδιαγραφές με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα, έρχεται να προστεθεί στις σοκαριστικές αποκαλύψεις που έχει κάνει το Dnews για την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί η δήλωση του καθηγητή πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θόδωρου Βασιλακόπουλου, που αποκάλυψε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία εκ των ενόντων κλίνες που ουσιαστικά «βαφτίστηκαν» ΜΕΘ ενώ δεν πληρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Όπως είπε στο Open, «πέρυσι την άνοιξη στην κλινική COVID του “Λαϊκού” δημιουργήθηκαν εκτάκτως, εκ του μηδενός, πέντε κλίνες, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας». Ο Θ. Βασιλακόπουλος,  ο οποίος εργάζεται στο «Λαϊκό» νοσοκομείο, ανέφερε ακόμη ότι «υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο» ενώ «όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα». «Δημιουργήθηκε ένα τμήμα που δεν είχε και την μεγαλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι ενώ το νοσοκομείο «Λαϊκό» δεν έχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ παραμένουν κλειστές αυτές οι πέντε κλίνες.  «Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος (σ.σ. πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ) ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο “Λαϊκό” και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

Ο Θ. Βασιλακόπουλος είπε ακόμη: «Ζητήστε επίσημα στοιχεία για πόσους μπήκαν σε αυτή την εντατική των πέντε κρεβατιών και για πόσους βγήκαν. (…) Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένη μονάδα. Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα. Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ γιατί έχουν αναπνευστήρες, πιστέψτε με είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητας».

Περιμένουν σε ράντζα ένα κρεβάτι ΜΕΘ- Στα σχοινιά το ΕΣΥ

Στο μεταξύ, δύο διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID, στο «Λαϊκό», έχασαν προχθές και σήμερα τη ζωή τους, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα τον πίνακα που δημοσιεύουν σήμερα τα Dnews, τα αιτήματα για κρεβάτι ΜΕΘ, αυξήθηκαν σε 100, από 73, προχθές και από αυτά, τα 70 αφορούν στην Αττική, έναντι 50, προχθές.

Η εφημερία του «Λαϊκού» κλείνει με 40 νοσηλευόμενους ασθενείς στην κλινική covid και περίπου 25 ράντζα, στις μη covid κλινικές. Οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν λόγο για μια δύσκολη εφημερία και σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Τάσο Αντωνόπουλο, πέντε κρεβάτια στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες των Dnews, σε μια ακόμη Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, σημειώθηκε διασπορά του ιού, με αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί στον covid 13 ασθενείς οι οποίοι μετακινήθηκαν στην κλινική Covid.

ekab1745ekab1746

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…