Κεντρική Διεθνή Eurocup Προμηθέας-Μπούρσασπορ 83-80[παρ.]: Πρώτη νίκη για τους Πατρινούς

Προμηθέας-Μπούρσασπορ 83-80[παρ.]: Πρώτη νίκη για τους Πατρινούς

Προμηθέας

Την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε ο Προμηθέας, ο οποίος επιβλήθηκε της Μπούρσασπορ με στην παράταση με σκορ 83-80. Οι Πατρινοί ξύπνησαν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και μετά και θα μπορούσαν να είχαν νικήσει από την κανονική διάρκεια αν δεν είχαν δεχτεί ένα 9-0 σερί στο τέλος. Καλύτερος για την Ελληνική ομάδα ο Γκράντ (18π., 6ρ., 5ασ.), πολύ καλός ο Ρογκαβόπουλος (14π., 9ρ.), κομβικός ο Γιαννόπουλος (14π.). Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Φρίμαν (20π., 6ασ.), ο Νίντχαμ (19π.) και ο Ντουτζίνσκι (11π., 16ρ.).

Πρώτο ημίχρονο:

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο προβάδισμα πολλές φορές στα πρώτα λεπτά. Για τον Προμηθέα ξεκίνησε πολύ δυνατά ο Ρογκαβόπουλος, ο οποίος είχε 7 από τους 9 πρώτους πόντους της ομάδας του (9-10). Παρ΄όλα αυτά ο ρυθμός έπεσε μετά τα μέσα της περιόδου και η Τούρκικη ομάδα χάρη σε ένα 9-1 σερί βρέθηκε να προηγείται με 19-12.

Η Μπούρσασπορ είχε επιβάλλει το ρυθμό της στο ματς και σιγά-σιγά έκτιζε διαφορά. Στα μέσα της περιόδου έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους (19-33). Ο Προμηθέας ήταν πολύ άστοχος -απόρροια της καλής άμυνας των Τούρκων- και το -10 του ημιχρόνου (30-40) ήταν μάλλον κολακευτικό.

Δεύτερο ημίχρονο:

 

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό και στην τρίτη περίοδο με την διαφορά να κινείται σε αυτά τα επίπεδα και την Μπούρσασπορ να ελέγχει το ματς. Ο Προμηθέας, πέραν του Γκράντ και του Ρογκαβόπουλου δεν έβρισκε άλλες λύσεις επιθετικά. Όμως, με τρίποντο του τελευταίου ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα της Ελληνικής ομάδας και στο τέλος του δεκαλέπτου έφτασε σε απόσταση αναπνοής (51-53).

Με πατημένο το γκάζι μπήκε στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας. Ο Χάρης Γιαννόπουλος με εντυπωσιακό τρίποντο και φάουλ έβαλε για πρώτη φορά μετά από ώρα την ομάδα του μπροστά στο σκορ (60-57). Ο Έλληνας γκαρντ δεν έμεινε εκεί, καθώς σημείωσε 12 συνεχόμενους πόντους οδηγώντας εκείνη τη στιγμή την ομάδα του. Οι Πατρινοί με την αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν μέχρι και το +9 (68-59), όμως οι Τούρκοι επέστρεψαν με 9-0 σερί και ισοφάρισαν σε 68-68 με με 46” να απομένουν. Δεν άλλαξε κάτι με τον Προμηθέα να εξαντλεί όλο τον χρόνο και έτσι οδηγήθηκε το ματς στην παράταση.

Παράταση:

Σε ένα σκληρό πεντάλεπτο παράτασης ο Προμηθέας ξεκίνησε δυναμικά και μπήκε σε θέση οδηγού από την αρχή. Σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος πήρε διαφορά 7 πόντων (80-73), χάρη σε καλάθι και φάουλ του Γκράντ. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε απάντηση από την μεριά της Μπούρσασπορ και η Ελληνική ομάδα πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με σκορ 83-30.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 30-40, 51-53, 68-68, 83-80 (παρ)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Προμετέι – Άρης 95-67

Δεν τα κατάφερε ο Άρης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup Ο Άρης δεν τα κατάφερε…