Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Πρόεδρε, άλλαξε κάτι και δεν το ξέρουμε;

Πρόεδρε, άλλαξε κάτι και δεν το ξέρουμε;

Λιόλιος

Πρόεδρε μάς μπέρδεψες. «Αλλάζω σημαίνει προοδεύω» υποστηρίζουν πολλοί, αλλά έχει να κάνει και με το είδος της αλλαγής. Εν προκειμένω, δεν παίρνω όρκο ότι η αλλαγή αντίληψης είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν περιμένουμε -φυσικά- να μας εξηγήσει ο κ. Λιόλιος, αλλά έχουμε απαιτήσεις από τον Χρήστο Χριστοδούλου και τον Νίκο Πιτσίλκα. Έχουν ιστορία στο μπάσκετ. Έχουν ιστορία στη διαιτησία.

Εξηγούμαστε: Επί εποχής Βασιλακόπουλου, ο νεαρός Συμεωνίδης ΔΕΝ σφύριζε αγώνες του Προμηθέα. Ο λόγος ήταν πως σε επιχειρηματικό επίπεδο είχε εμπλακεί με τα καταστήματα πώλησης καφέ, της αλυσίδας των οποίων ηγείται ο Βαγγέλης Λιόλιος. Θεωρήθηκε πως υπήρχε… κώλυμα. Στη λογική «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να δείχνει τίμια»…

Θυμάμαι σαν τώρα να δίνει συνέντευξη ο πατήρ Στέλιος Συμεωνίδης και να εξηγεί περί του θέματος. Ως δια μαγείας, στον αγώνα Ιωνικός – Προμηθέας, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Πλάτωνα (Σάββατο στις 17.00) διαιτητές ορίστηκαν οι Κορομηλάς – Συμεωνίδης – Πουρσανίδης Κ.

Αίφνης η όποια… σκέψη εξαφανίστηκε κι ο Συμεωνίδης σφυρίζει κανονικά τον Προμηθέα. Περί της τιμιότητας του διαιτητή ουδείς λόγος. Αν είναι αναχρονιστικές τέτοιου είδους απόψεις, μπορούμε να το συζητήσουμε. Προσωπικά θα έλεγα «δεν με νοιάζει». Όταν, όμως, πρόεδρε ξεκινάς από το… σπίτι σου να ρίχνεις τα… ταμπού, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει κι ο Συμεωνίδης θα είναι μια χαρά. Υπάρχει, όμως, κι η εικόνα, που είναι παραμορφωτική. Τι άλλαξε πρόεδρε στη σκέψη σου; Τι άλλαξε στη σκέψη των ανθρώπων της ΚΕΔ; Δεν θεωρείτε πως είναι καιρός να εξηγείτε τις αποφάσεις σας και ότι η εποχή του «κάνουμε ό,τι θέλουμε» πέρασε ανεπιστρεπτί;

Επειδή σέβομαι ιδιαιτέρως τους ανθρώπους, που καλούνται να ηγηθούν της διαιτησίας, περιμένω να δείξουν αντανακλαστικά και να εξηγήσουν πώς και γιατί αποφάσισαν να άρουν τον όποιο περιορισμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…