Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Περιστέρι – Απόλλων Πάτρας 78-68: Χαλαρά οι γηπεδούχοι

Περιστέρι – Απόλλων Πάτρας 78-68: Χαλαρά οι γηπεδούχοι

Περιστέρι Απόλλων

Το Περιστέρι υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, με προίκα την καλή της περίοδο όπου προηγήθηκε με 13 πόντους, διατήρησε άνετα τη διαφορά στους δέκα πόντους , καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Εκτάκτως στον πάγκο του Περιστερίου κάθισε ο Παπαμάρκος εξαιτίας της ασθένειας που ταλαιπωρεί τον πρώτο προπονητή της ομάδας, Σωτήρη Μανωλόπουλο. Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκαν ευχές για σύντομη ανάρρωση στον Στέφαν Γέλοβατς.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς είναι και το γεγονός ότι ακριβώς πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη, που έφυγε πρόσφατα και πρόωρα από τη ζωή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παπαμάρκος επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Κατσίβελη, Πέτεγουεϊ, Χρυσικόπουλο, ΜακΚρί και Μπράουν. Από την άλλη ο Νίκος Βετούλας ξεκίνησε το ματς με τους Δίπλαρο, Γκρίφιν, Μολφέτα, Ντέιβις και Τσαλμπούρη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα. Με όπλο την άμυνα τους πάνω στο σουτ, αλλά και τις διεισδύσεις στο αντίπαλο καλάθι, μπόρεσαν να κάνουν πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη οι Πατρινοί έμοιαζαν αιφνιδιασμένοι με το καλό ξεκίνημα του Περιστερίου. Έτσι έχοντας μεγάλη αστοχία από το τρίποντο δοκίμασαν να περάσουν τη μπάλα στον Τσαλμπούρη και τον Τόμας.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 26-13.

Στη δεύτερη περίοδο ο Απόλλων Πάτρας έψαξε την αντίδραση με τους Δίπλαρο, Τόμας και Τσαλμπούρη. Ακόμα, έκλεισαν τους διαδρόμους στο Περιστέρι και το οδήγησαν σε σουτ τριών πόντων. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό κάποιες φάσεις, τις οποίες και τελείωσαν με επιτυχία κάτω από το καλάθι.

Οι δυο ομάδες στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθαν ισόπαλες 20-20, με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 46-33.

Είχε τις λύσεις το Περιστέρι

Ο Απόλλων μπήκε και πάλι δυνατά στην τρίτη περίοδο, ψάχνοντας εκ νέου την αντίδραση. Ωστόσο το Περιστέρι είχε τις λύσεις και με τους Πέτεγουεϊ και Τσαντ Μπράουν, κατάφερνε να έχει έστω και βραχεία κεφαλή. Οι γηπεδούχοι βάδισαν σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι με όπλο την καλή τους πρώτη περίοδο.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Απόλλων Πάτρας αιφνιδίασε το Περιστέρι, πλησιάζοντας με 65-69, αλλά και 67-61. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν σε διψήφια διαφορά και πάλι, με τα τρίποντα των Μίλερ και Σαλούστρου, κάνοντας το σκορ 73-63.

Όσο κι αν οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν εν τέλει η ομάδα των Δυτικών Προαστίων είχε τις λύσεις που πρέπει για να ξεφύγει. Μεγάλη πληγή της ομάδας του Νίκου Βετούλα, ήταν η αμυντική λειτουργία.

Το παιχνίδι κινήθηκε σε αυτό το ρυθμό μέχρι και το τελικό σκορ, το οποίο βρήκε το Περιστέρι να είναι η νικήτρια ομάδα με 78-68.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων αναδείχθηκε ο Πέτεγουεϊ με 13 πόντους. Από την άλλη, ξεχώρισε ο Κλίβελαντ Τόμας με 25 πόντους για τον Απόλλωνα Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-33, 65-54, 78-68.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…