Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Δεν αλλάζει και βουλιάζει

Παναθηναϊκός: Δεν αλλάζει και βουλιάζει

Ο Παναθηναϊκός βουλιάζει

Από την πρώτη εμφάνιση στην Ευρωλίγκα μέχρι τώρα, τίποτα δεν έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό. Ή μάλλον έχουν αλλάξει πράγματα προς το χειρότερο. Το ότι βουλιάζει είναι οφθαλμοφανές. Το δείχνει η βαθμολογία. Το δείχνουν οι οκτώ ήττες. Το δείχνει η εικόνα στο παρκέ. Δεν περιμένατε εμάς για να το συνειδητοποιήσετε. Άρα το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με στοχοπροσήλωση στην άμυνα. Συνολικά είναι πολύ κακός αμυντικά. Άρα είναι ζήτημα ομαδικής λειτουργίας κι όχι ατομικής ευθύνης. Ενδεχομένως ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει κατασταλάξει σε μια πεντάδα, που να μπορεί να πάρει πράγματα από την άμυνα. Κι όμως, στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη συμμετοχή του Κασελάκη, κάτι έδειξε.

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με ταλέντο στην επίθεση. Συνολικά είναι πολύ κακός επιθετικά. Άρα είναι ζήτημα ομαδικής λειτουργίας κι όχι κακής βραδιάς. Λίγες συνεργασίες, λιγότερες τελικές πάσες, καθένας προσπαθεί ατομικά να φτάσει στο καλάθι. Το αποτέλεσμα το βλέπετε. Η ομάδα βουλιάζει και πρέπει να αλλάξει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Μπερδεμένος κι ο κόουτς

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε 36.31’’ με 2/13 σουτ. Αν σε αυτόν τον αγώνα δεν του δώσεις χρόνο να καθαρίσει το μυαλό του, πότε θα το κάνεις κόουτς; Δεν βοηθιέται ένας παίκτης, ακόμα κι ο ηγέτης σου, όταν παίζει είτε είναι καλός, είτε όχι. Κι η ανάληψη της ευθύνης (δείτε εδώ), δεν βοηθά στο να λυθούν τα προβλήματα.

Ο Φέρελ στα 6.04’’ που έπαιξε δεν ήταν τόσο κακός. Ίσως να ήταν πιο «ζωντανός» σε σχέση με άλλες εμφανίσεις, αλλά μετά έμεινε στον πάγκο. Λες κι έπρεπε να πάρει μόρια για τις πανελλαδικές… Ο Μποχωρίδης, που ξεκίνησε βασικός στο προηγούμενο ματς, ήταν DNP. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω…

Όπως δεν καταλαβαίνω τι κάνει ο Φλόιντ, που να δικαιολογεί το ότι έχει θέση στο ρόστερ. Χαμένος στην ανυπαρξία κι ο Έβανς, στα ρηχά νερά ο Ουάιτ. Μηδέν από μηδέν, μηδέν. Αλλά κι ο Μέικον, που ήταν ο καλύτερος στην επίθεση, έκανε πέντε λάθη επιπέδου… εφηβικού. Τα στατιστικά ενίοτε λένε την αλήθεια, δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός βουλιάζει.

Όλα αυτά απέναντι στη (με απόσταση) χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας. Κι εντάξει να ήταν μια… λευκή νύχτα, μια κακή παράσταση. Ο Παναθηναϊκός βουλιάζει και σε λίγο δεν θα ξέρει από πού να ξεκινήσει και πού να σταματήσει ο Πρίφτης.

Είναι προπονητής, που τον εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά μοιάζει να λειτουργεί φοβικά. Να μην έχει το σθένος να τα βάλει με τους παίκτες του. Να υψώσει τη φωνή του. Να τους δείξει ότι δεν είναι αποδεκτή αυτή η εικόνα. Αλλά κι αν το κάνει, δεν έχει αποτελέσματα. Οφείλει (απέναντι και στον εαυτό του) να αλλάξει. Να σταματήσει να βουλιάζει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…