Κεντρική Μην το χάσεις Παπαπέτρου: «Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, δεν φταίει κανένας προπονητής»

Παπαπέτρου: «Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, δεν φταίει κανένας προπονητής»

Παπαπέτρου

Την ευθύνη ανέλαβε ο Ιωάννης Παπαπέτρου για την κακή ατομική και ομαδική προσπάθεια. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής έκανε λόγο για μία δύσκολη περίοδο και τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να παλέψουν και να μην παραιτηθούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στην κάμερα της NOVA:

«Καταρχάς είναι ακόμα ένα παιχνίδι που δεν παίξαμε καλά και όπως θέλαμε. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πρέπει να παίζουμε όπως μπορούμε. Φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό.

Δεν ψάχνω δικαιολογία. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη ως ο παίκτης που είμαι τα πιο πολλά χρόνια στην ομάδα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι, Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Είναι μία δύσκολη περίοδος. Δεν παραιτούμαστε, δεν τρέχουμε αποφύγουμε την κατάσταση. Πρέπει να την αλλάξουμε για την ομάδα και τον κόσμο. Αξίζει καλύτερη εικόνα. Είμαστε εξαιρετικά άστοχοι, δεν φταίει κάτι απέξω. Είμαστε επηρεασμένοι, εμάς βαραίνει. Δεν φταίει κανένας προπονητής, ούτε τακτική».

Για την προσωπική του εμφάνιση: «Είναι πολλά παιχνίδια που νιώθω ότι τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Κυνηγάμε και φτάνουμε κοντά. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, κυρίως εγώ. Δυστυχώς, έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι ελεύθερα σουτ, δεν είναι της ποιότητάς μου. Έχω πλήρη επίγνωση του ποιος είμαι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Αν είχα βάλει εγώ ή κάποιος άλλος 1-2 τρίποντα θα βάζαμε πίεση στην Ζαλγκίρις. Αν δεν το κάνεις στα κρίσιμα, χάνεις την ευκαιρία. Συγνώμη από τον κόσμο. Έχουμε πλήρη ευθύνη. Πιστεύω με την ψυχή μου ότι τίποτα δεν είναι αναστρέψιμο».

Για το πώς αλλάζει η κατάσταση: «Είναι θέμα προσπάθειας και περισσότερης προπόνησης και πνευματικής συγκέντρωσης, συζήτησης. Αν νοιάζεσαι για κάτι πολύ προσπαθείς να βρεις την λύση. Είναι μία πολύ κακή περίοδος. Κυνηγάμε, φτάνουμε στην πηγή και δεν παίρνουμε κάτι. Θέλουμε βελτίωση και προσπάθεια σωματική και ψυχολογική. Δεν έχεις επιλογή, ή τα παρατάς και πηγαίνεις σπίτι σου, ή παλεύεις. Η ομάδα και ο σύλλογος έχει δείξει ότι παλεύουν. Να βγάλουμε σκληράδα και πυγμή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Μην το χάσεις

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…